Zeci de șoferi care veneau dinspre Vama Borș spre Oradea au avut parte de o surpriză din partea polițiștilor
Zeci de șoferi care se îndreptau, joi dimineață, dinspre Vama Borș spre Oradea, au avut ocazia să își bea cafeaua împreună cu polițiștii.
Agenții de la circulație au tras pe dreapta pe cei sosiți la volan de la drum lung și le-au oferit o pauză de zece minute, pentru odihnă. Polițiștii încearcă, prin astfel de acțiuni, să prevină oboseala la volan, dar și atragă atenția asupra accidentelor care se petrec din cauza epuizării.
Polițiștii au organizat un bufet pentru șoferi
Polițiștii de la Rutieră, împreună cu cei de la Frontieră și cu jandarmii, au încropit un mic bufet la maginea drumului unde șoferii care veneau de la drum lung, puteau să ia o pauză de cafea și de hidratare cu apă rece.
Reporter: E periculoasă oboseala la volan?
Șofer: „Cea mai periculoasă. Cea mai periculoasă. Oboseala, nerespectarea regulilor de circulație”.
Reporter: Cum e să-ți bei cafeaua de la poliție?
Șofer: „Interesant”.
Șofer: „Un lucru eficient, care pe noi, șoferii, ne ajută tare mult. Da, azi îmi beau cafeaua de la Poliție”.
Șofer: „E un fapt mai neobișnuit, dar un lucru binevenit. Acel sfert de oră, chiar jumătate de oră, probabil, te ajută să salvezi niște vieți”.
O familie venea din Italia și se îndrepta spre Moldova. Drumul până aici a fost foarte obositor.
Șofer: „Nu poți să depășești limita. Când vezi că ești obosit, trebuie să te odihnești, cel puțin jumătate de oră”.
Polițist lângă o mașină: „Ne bucură să vedem faptul că aveți copiii asigurați în scaun, cu centuri”.
Polițiștii au atras atenția și asupra centurei de siguranță
Polițiștii au atras atenția șoferilor și asupra importanței centurii de siguranță pentru cei mici, pe bancheta din spate, dar și asupra pericolului uriaș al consumului de alcool la volan. Anul trecut, peste 2.000 de copii au fost implicați în accidente rutiere.
Turistă: „Tot timpul, copiii, tot timpul, la mine, trebuie să fie cu centură. Pentru mine, copilul e important. Nici nu mă gândesc să i-o scot”.
Comisar șef Alin Gherman, șef Biroul Rutier Oradea: „Scopul acțiunii de astăzi este prevenirea implicării conducătorilor auto în accidente rutiere și, totodată, conștientizarea, din partea acestora, a pericolelor la care se expun, când conduc obosiți la volan”.
Potrivit legislației rutiere, un șofer trebuie să ia pauză după fiecare două ore de condus.