O armată de jucării de pluș păzește un teren din București, în semn de protest pentru lipsa parcurilor

Ultima actualizare: 20-09-2020 20:41

O armată de pluș păzeşte de astăzi un hectar şi jumătate de spaţiu verde în Sectorul 6 al capitalei. Asociaţia ''Salvați zona verde, Domnişoara Pogany'' încearcă să transforme terenul într-un parc de care să se bucure cei care stau în zonă.

 

Oamenii se tem că în loc de leagăne, acolo vor apărea curând blocuri turn.

Rând pe rând, copii şi adulţi au umplut locul cu jucării. Este metoda prin care o organizaţie non profit încearcă să atragă atenţia asupra nevoii oamenilor de a se bucura de cât mai multe spaţii verzi.

Mamă: ''Când ne-am mutat aici era cartierul de case de tineri de ANL şi vile şi în proiect era un parc, parcul Brâncuşi, nu mai rău de atât alte blocuri'.'

Copil: ''Am adus un câine de pluş. L-am adus să facem un parc în loc de un bloc unde o să fie mulţi oameni şi aglomerare''.

Așa cum copiii îşi ţin noaptea ursuleţii de pluș la piept pentru a se apăra de monştri şi pentru a se simţi în siguranţă, tot aşa şi organizatorii protestului speră că o întreagă armată de jucării va proteja spaţiul verde din cartierul lor. Vorbim despre un hectar şi jumătate de teren care până în 2012 conform puzului era spaţiu verde, parcuri, acum a fost transformat în teren de construit, iar aici riscă să se ridice blocuri de 14 etaje.

Adrian Preda, preşedinte asociaţiei ONG: ''Au găsit o portiţă legală şi au reuşit să treacă terenul, motivul e simplu: mulţumirea mafiei şi retrocedări ilegale, ştim cum funcţionează acest cancer. A fost trecut din teren m2 m3 p14 adică blocuri frumoase. De ce să avem parcuri când putem mulţumi cu milioane de euro nişte dezvoltatori imobiliari'.'

Dacă se va reveni asupra statului acestui teren aşa cum cer locuitorii cartierului ANL Constantin Brâncuşi, oamenii spun că sunt dispuşi chiar să se implice în amenajarea unui parc, dacă autorităţile nu vor face asta.

Bătrân: ''Deci lozinca tre să fie: vrem oameni ca în afară! Că dacă avem oameni ca în afară ăştia vor schimba țara''.

Responsabilii din sector spun că schimbarea de statut a acestui teren s-a produs în urmă cu 8 ani, printr-o documentaţie urbanistică aprobată de consiliul general. Aceştia adaugă că atunci era o altă conducere la cârma primăriei sectorului 6. Mai mult decât atât la momentul respectiv numai autorităţile de sector ar fi putut cere transformarea zonei în parc.

Cei care vor să semneze petiţia pentru păstrarea şi extinderea spaţiului verde pot intra pe armatadejucarii.ro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO