Zeci de antreprenoare susțin că s-au lovit de discriminare la locul de muncă
Zeci de antreprenoare aflate la început de drum se plâng că se izbesc la noi de un anume tip de discriminare privind femeile ajunse în funcţii de conducere.
La o întâlnire a oamenilor de afaceri din România au vorbit pe această temă Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite, şi Michele Remis, ambasadoarea Franţei la Bucureşti.
O tânără de 28 de ani a renunţat de doi ani la slujba de specialist în comunicare într-o corporaţie şi, pe cont propriu, organizează evenimente. Spune că, adesea, s-a izbit de prejudecăţi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Iunieta Sandu, specialist în comunicare: "Într-o întâlnire cu bărbaţi, discuţiile trec pe lângă tine. Nu prea eşti neapărat luată în seamă. La mine mai era şi faza: aaa, e micuţa blondă, nu prea ştie ea ce face, dar după aia, când văd ce evenimente creez sau văd cum mai vorbesc la alte evenimente, sunt aşa: Wow, dar tu chiar ştii să faci lucruri!"
Despre egalitatea de gen au vorbit, în faţa a zeci de antreprenoare, şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klem, dar şi ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis.
Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti: "Femeile nu au acces la mentori în aceeași măsură ca bărbații. Nu au sponsori și oameni în conducerea de vârf care să le poată oferi sfaturi pentru a le ajuta să devină mai competitive și să ajungă la niveluri mai înalte în companii sau ca antreprenori."
Michele Ramis, ambasadoarea Frantei la Bucureşti: "România are o problemă majoră de emigrare a oamenilor tineri calificaţi. Unele femei nu îndrăznesc să ceară locuri de muncă sau să ceară o promovare. Simt că nu ar putea face faţă job-ului, că nu sunt pricepute."
În plus, ultimele schimbări legislative afectează toţi oamenii de afaceri:
Michele Ramis: "Nu este un secret că am fost surprinşi de adoptarea Ordonanţei 114, la sfârşitul lunii decembrie, pentru că creează noi taxe pentru sectoare importante precum cel al energiei, telecomunicaţiilor şi băncilor. Poate afecta investiţiile şi bunăstarea României."
Totuşi, România se numără printre ţările unde diferenţa salarială între femei şi bărbaţi este mai scăzută, arată un studiu european.