Zece percheziții au avut loc la o firmă de pază a lui Remus Rădoi, zis „Codiță”. Ce nereguli s-au descoperit

Ultima actualizare: 29-10-2020 10:23
remus radoi

Zece percheziții au avut loc, joi, la o firmă de pază a lui Remus Rădoi, zis „Codiță” și la sediul CFR Marfă.

Firma de pază ar fi suspectată că a luat bani pentru mai mulți agenți de pază decât au lucrat în realitate, creând un prejudiciu de 1.640.000 de lei.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, efectuează zece percheziții domiciliare, în București și județul Olt, la sediul unei instituții publice și la domiciliul și sediile mai multor persoane.

Din probatoriu a rezultat că, în anul 2019, reprezentanții unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază, ar fi indus în eroare funcționarii unei instituții publice.

Polițiștii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

Cine este Remus Rădoi, zis „Codiță”
 

Controversatul Remus Rădoi, un om de afaceri, este cel căruia comisarul șef Nicolae Alexe i-ar fi cerut ajutorul în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu, lansând pe atunci acuzații grave la adresa autorităților din Olt.

Rădoi, zis și Codiță, i-a trimis la acea dată pe polițiști în localitatea Redea, la clanuri rivale. Doar că erau niște piste false, aşa cum s-a demonstrat ulterior. Între timp, Alexandra Măceșanu era sechestrată într-un cartier din Caracal, la 10 kilometri distanța. Din păcate, astfel s-a pierdut timp prețios.

Contactat de Ştirile PROTV, fostul adjunct al Poliţiei din Olt, comisarul şef Nicolae Alexe, a refuzat să explice de ce i-a cerut ajutorul lui Codiţă - deşi se ştia despre trecutul controversat al acestuia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO