Remus Rădoi acuză Poliția din Caracal că sprijină clanurile de interlopi

Ultima actualizare: 16-08-2019 12:24
remus radoi

Controversatul Remus Rădoi, cel căruia comisarul șef Nicolae Alexe i-ar fi cerut ajutorul în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu, a lansat acuzații grave la adresa autorităților din Olt.

 

Remus Rădoi trebuia să fie audiat vineri în cazul de la Caracal, dar procurorul nu a fost prezent, așa că discuția a fost amânată.

La plecare, acesta a vorbit cu jurnaliștii.

Reporter: ”De ce a apelat comisarul Alexe la dvs?

Remus Rădoi: ”Probabil că de-a lungul timpului i s-a adeverit că noi furnizam niște date de o acuratețe foarte mare și într-un timp foarte scurt. Consider lipsit de profesionalism dacă dânsul a purces doar la acele informații de la noi și nu a apelat la metodele clasice pe care dânșii le au, de a verifica data de baze a Poliției și a cere informații de la surse interne.

Reporter: ”Aveți informații că Poliția din Caracal ar sprijini anumite clanuri din municipiu?

Remus Rădoi: ”Da. Cel puțin în 2 dăți, unul din șefii Poliției Caracal a sunat telefonic pe unul din membrii grupării și l-a informat cu privire la informațiile pe care eu le dădeam în cadrul unor anchete.

Într-o altă situație, un domn de la DIICOT a fost sunat de membrul unui clan și l-a informat că într-adevăr au un dosar în lucru la DIICOT, lucru care trebuia să fie strict secret.

La fel, domnul procuror Călina Ionuț ne-a făcut o confesiune cu privire la faptul că Dumitru Dumitru, șeful DIICOT, ar fi stat de vorbă cu domnul Mirea Nicolae înainte de descinderi, spunându-i despre dosar. Este afirmația dânsului.

Unul din polițiști mi-a reprodus cum, înainte de o descindere la un infractor acasă, domnul Mirea Nicolae îl înștiințase pe infractor că urma să aibă loc descinderea.

Rădoi, zis și Codiță, i-a trimis la acea dată pe polițiști în localitatea Redea, la clanuri rivale. Doar că erau niște piste false, aşa cum s-a demonstrat ulterior. Între timp, Alexandra Măceșanu era sechestrată într-un cartier din Caracal, la 10 kilometri distanța. Din păcate, astfel s-a pierdut timp prețios.

Contactat de Ştirile PROTV, fostul adjunct al Poliţiei din Olt, comisarul şef Nicolae Alexe, a refuzat să explice de ce i-a cerut ajutorul lui Codiţă - deşi se ştia despre trecutul controversat al acestuia.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO