17 elevi de la scoala din Tancabesti, intoxicati cu monoxid de carbon. "Au inceput sa vomite, i-am scos in curte"

Ultima actualizare: 21-02-2015 07:07

17 copii de la scoala generala din Tancabesti - Ilfov, au ajuns miercuri, de la cursuri direct la spital. Elevii, unii dintre ei in varsta de sase ani, s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

De ajutorul medicilor a avut nevoie si o profesoara, adusa in Bucuresti cu un elicopter SMURD. O ancheta va stabili cine este vinovat pentru acest incident care se putea transforma intr-o tragedie. Din fericire, pacientii sunt in stare stabila.

Domnul Ion este unul dintre cei 34 de parinti care-au venit intr-un suflet la scoala, cand au aflat ca zeci de copii se simt rau si chiar au lesinat. Iar baiatul lui, de 6 ani, se numara printre ei.

”Va dati seama ca nu mi-e bine, mie mi-a mai murit un copil aici la dispensar. E greu”, a spus barbatul.

”Mi-a zis doamna ca i-a lesinat in brate. Cand am ajuns acolo erau toti afara pe scaune. Se vedea ca a fost dat cu apa pe fata, era galben si tremura, ii era foarte frig. Au perfuzie si oxigen, toti sunt asa”, a spus mama unuia dintre copii.

In total, 17 copii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani au fost dusi la spital. Profesorii au fost cei care au cerut ajutorul SMURD.

”Au inceput sa vomite, i-am scos afara in curtea scolii. Am vazut ca vomitau in continuare, cei lesinati si-au revenit. M-am speriat, ca mama, ca profesor, ca director”, a povestit Mariana Banu, directoarea scolii.

La fata locului au venit autoritatile, care au suspectat initial o intoxicatie cu vapori de clor. Realitatea era insa alta.

Specialistii au facut un test ca sa vada ce gaz periculos a ajuns in plamanii copiilor.

"Masuratorile efectuate, in conditiile in care toate usile si ferestrele scolii au fost inchise, au semnalat o crestere a valorilor monoxidului de carbon in unele incaperi ale scolii, inclusiv in clasele in care a avut loc incidentul”, a transmis MAI.

Primarul localitatii a sustinut sus si tare ca centralele termice instalate nu ar avea scurgeri si ca au fost testate.

”Stam toti si ne uitam ca la Twin Pix si nu stim ce se intampla. Din masuratori nu reiese de unde ar proveni”, a spus primarul Marian Oancea.

Acum ca a reiesit de unde provine, scoala a fost inchisa si va ramane asa pana cand scurgerile de gaz vor fi lichidate. Tot ancheta va stabili cine este vinovat de neglijenta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO