„Ciuperca neagră”, care afectează pacienții Covid din India, a apărut și în Chile. Medicii sunt îngrijorați
„Ciuperca neagră” - care afectează pacienții infectați cu varianta indiană de coronavirus - a început să se răspândească în intreaga lume. Au fost identificat primul caz în Chile, după ce recent persoane din Uruguay și Rusia au fost infectate.
Mucormicoza pare că se răspândește tot mai rapid la nivel global, fapt ce îi îngrijorează pe oficialii din Sănătate, relatează The Times.
„Cazuri de infecții fungice au fost detectate încă de la începutul pandemiei, dar frecvența lor a crescut și au apărut cazuri grave”, a transmis Societatea chiliană de Boli Infecțioase.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Săptămâna trecută, infecția cu „ciuperca neagră” a fost identificată la bărbat de 50 de ani din Uruguay, care abia se vindecase de COVID.
Iar în urmă cu două săptămâni, Rusia a înregistrat cazuri de infecție fungică.
Ce este „ciuperca” neagră
Mucormicoză este o infecție fungică rară și extrem de periculoasă, care atacă nasul, ochii și, uneori, creierul.
Mii de cazuri de infecție cu „ciupercă neagră” au fost raportate în India, în rândul pacienților care au avut COVID-19, mulți dintre ei rămânând fără ochi. Medicii cred că infecția fungică este foarte puternică în organismul pacienților slăbit de lupta cu coronavirusul.
„Ciuperca neagră” se dezvoltă pe mucegaiul găsit în medii umede precum solul sau compostul și poate ataca căile respiratorii. Nu este contagioasă și nu se răspândește de la persoană la persoană.
Infecția, care are o rată de mortalitate de 50%, începe de obicei în nas înainte de a se răspândi în ochi și creier.
Mai multe tipuri de ciuperci pot provoca boala. Aceste ciuperci nu sunt dăunătoare pentru majoritatea oamenilor, dar pot provoca infecții grave în rândul celor cu sistem imunitar slăbit, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC).
„Ciuperca neagră” afectează în mod obișnuit sinusurile sau plămânii după ce o persoană inhalează spori fungici în aer și poate afecta și pielea în urma unei leziuni la suprafață, cum ar fi o tăietură sau o arsură. Simptomele depind de locul în care ciuperca crește, dar poate include umflarea feței, febră, ulcere ale pielii și leziuni negre în gură.