Vremea se schimba in toata tara in urmatoarele zile. Prognoza meteo pana joi

vreme ploaie

In perioada urmatoare, temperaturile vor scadea in aproape toata tara, va ploua izolat si se vor inregistra intensificari ale vantului. Iata prognoza meteo pe urmatoarele patru zile.

Luni, 13 mai

Valorile termice vor scadea in aproape toata tara, cu precadere in jumatatea vestica, unde vor caracteriza o vreme normala termic, local chiar racoroasa; temperaturile maxime vor fi de la 15-16 grade in Dealurile Banatului, pana la 27-29 de grade in Baragan, Podisul Moldovei si al Dobrogei. Gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere in centrul, sudul si estul tarii, precum si in zona de munte, astfel ca, mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii, vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durataale vantului.

Ploile vor avea si caracter torential, izolat va fi grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp, in special la munte. In restul teritoriului cerul va deveni variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spatii restranse, in prima parte a intervalului.

Temperaturile minime se vor incadra intre 7 si 17 grade. Presiunea atmosferica va fi in usoara crestere.

Citește și
vremea
Vremea ramane frumoasa si in zilele urmatoare. Prognoza meteo pana vineri
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Vremea va fi calda, desi maxima termica va fi usor mai coboratã decat in ziua precedenta, astfel incat se va situa in jurul valorii 26 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate seara si noaptea, cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura minima va fi de 13-15 grade.

Presiunea atmosferica va fi in usoara crestere.

 CITESTE SI -  "M-am sufocat!" Una dintre cele mai frumoase actrite din lume, aproape sa moara la filmari. Ce a patit in vazul colegilor

Marti, 14 mai

Vremea va fi racoroasa in vestul, nordul si centrul tarii, dar in celelalte regiuni va fi caracterizata de un regim termic normal pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime se vor incadra in marea lor majoritate intre 14 si 24 de grade, iar cele minime intre 6 si 16 grade, usor mai mici in depresiunile din nordul si centrul tãrii. In jumatatea de sud-est a teritoriului vor fi innorari temporare si local, mai ales pe parcursul zilei, se vor semnala averse si descarcari electrice.

In restul zonelor cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si in regiunile estice. Presiunea atmosferica va continua sa creasca.

Vremea va fi caracterizata de un regim termic normal pentru aceasta data. Valorile termice vor continua sa scada usor, astfel incat temperatura maxima va fi de 23-24 de grade, iar cea minima de 10-12 grade, usor mai coborata la periferie. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si conditii pentru averse slabe pe parcursul zilei. Vantul va sufla slab si moderat. Presiunea atmosferica va continua sa creasca.

Miercuri, 15 mai

In regiunile extracarpatice vremea se va mentine normala sub aspect termic, in timp ce in restul zonelor va fi usor mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada. In nordul si centrul tãrii, dar cu precadere in zonele montane, vor fi innorari temporare, pe spatii restranse va ploua, iar izolat se vor semnala descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in cursul zilei in regiunile sudice si in zona montana inaltã.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 16 si 24 de grade, iar cele minime intre 7 si 17 grade, mai scazute in depresiuni, dar cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Vremea va fi in general frumoasa, iar cerul variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla moderat in cursul zilei, dar va slabi treptat in intensitate noaptea. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar cea minima va fi de 9-11 grade, usor mai scazutã in zona periferica.

Joi, 16 mai

Vremea se va incalzi si va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil cu unele innorari si izolat ploi slabe ziua in regiunile nord-estice, iar noaptea in cele vestice si de sud-vest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 30 de grade, iar cele minime intre 9 si 17 grade, mai scazute in depresiuni.

Vremea va fi frumoasa si se va incalzi. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade, iar cea minima va fi de 13-15 grade.

LA MUNTE

Luni, 13 mai

Valorile termice vor scadea si vor caracteriza o vreme normala termic, local chiar racoroasa in masivele vestice. Gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere, astfel ca mai ales dupã-amiaza si in prima parte a noptii vor fi innorari temporar accentuate, averse, descacari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, izolat va cadea grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 20-25 l/mp. 2

Marti, 14 mai

Vremea va fi racoroasa. In Carpatii Orientali si Meridionali vor fi innorari temporare si local, mai ales pe parcursul zilei, se vor semnala averse si descarcari electrice. In restul zonelor montane cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vantul va avea intensificari in cursul zilei dar va slabi in intensitate noaptea.

Miercuri, 15 mai

Vremea va fi usor mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada. Cerul va prezenta innorari temporare, pe spatii restranse va ploua, iar izolat se vor semnala descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri in cursul zilei in zona inalta. 2

Joi, 16 mai

Vremea se va incalzi si va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil cu unele innorari si izolat ploi slabe ziua in Carpatii Orientali, iar noaptea in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste.

LA MARE

Luni, 13 mai

Vremea va fi normala termic. Cerul va fi variabil, temporar mai noros spre seara si noaptea, cand trecator vor fi averse insotite de descarcãri electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in timpul averselor dar si spre sfarsitul intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 23 de grade, iar cele minime intre 15 si 17 grade. Temperatura apei mãrii va fi cuprinsa intre 18 si 21 grade.

Marti, 14 mai

Vreme va fi in general instabila. Cerul va fi temporar noros si mai ales in timpul zilei, vor cadea averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificãri in timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 22 de grade, iar cele minime intre 15-16 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 18 si 20 grade.

Miercuri, 15 mai

Vremea va fi normala termic. Cerul va fi variabil, dar sansele de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 23 de grade, iar cele minime intre 14 si 17 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 18 si 20 grade.

Joi, 16 mai

Vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general moderat, cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 24 de grade, iar cele minime intre 15 si 17 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsã intre 18 si 20 grade.

 

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Vesti excelente pentru cei care si-au prelungit vacanta la mare. Cum va fi vremea
Vesti excelente pentru cei care si-au prelungit vacanta la mare. Cum va fi vremea

A fost o zi plina si pe litoralul romanesc: dupa ce s-au rasfatat, la mesele festive, turistii s-au bucurat sa leneveasca pe nisipul fierbinte.

Vremea ramane frumoasa si in zilele urmatoare. Prognoza meteo pana vineri
Vremea ramane frumoasa si in zilele urmatoare. Prognoza meteo pana vineri

Meteorologii anunta vreme frumoasa si pentru perioada urmatoare, cu temperaturi mai mari decat cele normale pentru perioada urmatoare. Singura zona unde ar putea aparea precipitatii este vestul tarii.

Surpriza neplacuta pentru banateni. Vremea se schimba in urmatoarele ore. Ce spun meteorologii
Surpriza neplacuta pentru banateni. Vremea se schimba in urmatoarele ore. Ce spun meteorologii

In aceasta dimineata, meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vant in judetul Caras-Severin 

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.