Vremea se mentine intr-o usoara incalzire. Vor fi maxime de 22 de grade. Prognoza pe 2 saptamani

Toamna

Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, au emis o estimare meteorologica pentru doua saptamani.

Vremea va continua sa se incalzeasca pana pe 11-12 octombrie, cand se vor atinge medii de 22 de grade ale maximelor diurne si de 11 grade ale minimielor nocturne, valori cu aproximativ 5 grade mai ridicate decat cele de la inceputul intervalului de prognoza.

Intre 13 si 20 octombrie, vremea se va raci usor de la o zi la alta, iar in ultima zi se vor inregistra maxime de 14 grade si minime de 5 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei. Vor fi ploi slabe cantitativ si restranse ca arie, in jurul datei de 10 octombrie si, din nou, dupa 16 octombrie.

BANAT

In primele cinci zile ale intervalului de prognoza regimul termic diurn se va mentine relativ constant in jurul mediilor multianuale (19...20 de grade), in timp ce temperaturile nocturne vor fi in crestere treptata de la 4 grade la inceputul intervalului pana la 11 grade, in medie, in jurul datei de 11 octombrie, cand si maximele diurne vor marca o crestere de 2...3 grade, vremea devenind mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Din 13 octombrie temperaturile vor scadea usor si treptat, spre valori medii de 14 grade ziua si 5 grade noaptea, ramanand apropiate de norme pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in jurul datei de 10 octombrie si, din nou, dupa 14...15 octombrie.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

CRISANA

In primele zile vremea se va incalzi, astfel incat in 11 - 12 octombrie va deveni relativ calda pentru aceasta perioada a anului, cu medii ale maximelor diurne in jurul a 22 de grade si ale minimelor nocturne de aproximativ 10 grade. Ulterior, un proces de racire treptata va readuce regimul termic la valori apropiate de cele normale climatologic, de 14 grade ziua si 4...5 grade noaptea, pana spre ultimele zile ale intervalului de prognoza. Dupa 15 octombrie va creste probabilitatea de ploi, dar, pe arii restranse, acestea se vor semnala si in jurul datei de 10 octombrie.

TRANSILVANIA

Intervalul 7 – 12 octombrie va fi caracterizat de un proces de incalzire treptata, care va determina atingerea unor medii regionale de 21 de grade la valorile maxime si de 8..9 grade la cele minime, vremea devenind calda pentru debutul celei de-a doua decade a lunii octombrie. Ulterior, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, regimul termic va marca o scadere usoara si constanta, revenind la normal, respectiv medii de 2 grade Celsius la valorile minime nocturne si aproximativ 12 grade la cele maxime diurne. Probabilitatea de precipitatii va creste dupa data de 14 octombrie, dar ploile vor fi slabe cantitativ si pe arii destul de restranse.

MARAMURES

In primele zile, temperaturile maxime se vor mentine in jurul mediilor multianuale ale perioadei, de aproximativ 18...19 grade. Pe data de 11 octombrie valorile termice vor marca o crestere de 2...3 grade, vremea devenind usor mai calda decat in mod obisnuit, apoi vor scadea usor si treptat, spre 12 grade ziua si 4 grade noaptea, in medie, spre sfarsitul intervalului de doua saptamani. Ploi slabe cantitativ se vor semnala, trecator, dupa data de 10 octombrie.

MOLDOVA

Vremea va continua sa se incalzeasca in primele zile, atingand o valoare medie regionala de 18 grade in jurul datei de 11 octombrie, dupa care se va raci usor si treptat, ajungand in jurul a 12 grade la sfarsitul intervalului de prognoza. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, cu valori de cel mult 10 grade pe 12 octombrie, apoi in scadere, spre 4 grade in data de 20 octombrie. Ploile vor fi de interes la nivel local, in jurul datei de 10 octombrie si, din nou, dupa 15 octombrie, dar vor fi in general slabe cantitativ.

DOBROGEA

In intervalul 7...12 octombrie vremea se va incalzi, iar mediile termice vor creste de la 15 la 20 de grade ziua, si de la 5 la 13 grade noaptea. Incepand din 13 octombrie va avea loc un proces de racire usoara si treptata, astfel incat la sfarsitul intervalului de prognoza se vor inregistra valori maxime in jurul a 14 grade si minime de 7...8 grade, normale pentru finalul celei de-a doua decade a lunii octombrie. Probabilitatea pentru ploi slabe, pe arii restranse, va fi mai mare pe 9-10 octombrie si se va mentine foarte redusa in celelalte zile ale intervalului de prognoza.

OLTENIA

In primele zile ale intervalului de prognoza regimul termic diurn se va mentine relativ constant, la valori de aproximativ 17...18 grade Celsius, iar pe 11-12 octombrie va marca o crestere de 2..3 grade. Temperaturile minime vor creste usor si treptat, de la o medie regionala de 3 grade in prima zi, pana la 11 grade pe 12 octombrie. Dupa aceasta data, mediile termice, atat diurne cat si noctunre, vor marca o usoara scadere de la o zi la alta, urmand a se inregistra valori de 14 grade si, respectiv, 4 grade in ultima zi a perioadei de prognoza. Ploi, in general slabe cantitativ, se vor semnala in jurul datei de 9 octombrie si, din nou, trecator, dupa data de 12 octombrie.

LA MUNTE

In prima saptamana regimul termic mediu diurn se va mentine constant la valori de 12...13 grade, in timp ce temperaturile nocturne vor fi in crestere treptata de la o medie de aproximativ 1 grad in prima zi, pana la 6 grade in jurul datei de 12 octombrie, cand vremea va fi relativ calda pentru aceasta perioada a anului. Dupa aceasta data, atat ziua, cat si noaptea, mediile termice vor fi in scadere usoara de la o zi la alta, iar la sfarsitul intervalului de prognoza se vor inregistra maxime de aproximativ 6 grade si minime de 0 grade, in medie.

Dupa data de 10 octombrie, trecator, vor fi precipitatii slabe, pe arii restranse. Vor predomina ploile, dar la altitudini de peste 1700 de metri, spre sfarsitul intervalului de prognoza, pot fi si lapovite sau ninsori.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Cea mai mica temperatura din acest sezon: -14 grade la Varful Omu. Prognoza meteo pana luni
Cea mai mica temperatura din acest sezon: -14 grade la Varful Omu. Prognoza meteo pana luni

Frigul aprig nu slabeste centrul tarii, asa ca la inceput de octombrie intreaga zona arata de parca s-a instalat deja iarna.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.