Un val de ger siberian ajunge in Romania peste doua zile. Cat de mult vor scadea temperaturile in toata tara

Dată publicare: 27-12-2015 11:49
Dată actualizare: 30-12-2015 06:59


Iarna s-a dovedit blanda si calda pana acum, dar atentie: soarele stralucitor care ne-a rasfatat de Craciun va fi inlocuit in curand de viscol si ger.

De marti, Romania va fi acoperita de un val de ger siberian, care va aduce frigul in toata tara si temperaturile vor scadea dramatic.

Dupa 4 ianuarie se anunta ninsori mai consistente si nu doar la munte, ci si in sudul, estul si in centrul tarii. Atentie insa, o data cu precipitatiile vine si poleiul, asa ca aveti mare grija cand porniti la drum.

Sfarsitul anului 2015 vine cu vant puternic si ger aspru. Daca de Craciun am avut temperaturi primavaratice, in unele zone cu peste 15 grade si, duminica, de exemplu, in Bucuresti avem 14 grade, de marti se raceste brusc. Ne vom confrunta astfel cu o diferenta de pana la 20 de grade in numai cateva zile.

Vremea intoarce foaia peste 2 zile cand un val de ger siberian va cuprinde treptat tara noastra.

De marti vremea se va raci incepand cu zona de est si nord-est a tarii. Pe acolo va patrunde acest aer rece dinspre Campia Rusa. Un aer de origine arctica, care va cuprinde treptat in 30-31 decembrie toata Romania. Temperaturile coboara sub medii de la -7 in nordul Moldovei.

MIHAI HUSTIU, meteorolog de serviciu: "Precipitatiile in aceste zile vor fi destul de putine, asteptam mai ales ninsori. Vor fi slabe, dar isi vor face aparitia in Moldova, apoi si in partea de sud-vest si de sud a tarii. Chiar si in Capitala s-ar putea sa vedem ceva ninsoare."

In 30, 31 decembrie vom avea temperaturi de pana la -10 grade in nord si centru si -17 grade in estul Transilvaniei. In Capitala vom avea -2 grade.

Incepand cu 4 ianuarie insa, se mai incalzeste putin, masa de aer rece rece paraseste Romania, se retrage spre nord-estul continentului, iar la noi apar precipitatiile.

Daca planuiti sa va intoarceti dupa aceasta data din vacanta, aveti mare grija la drumurile ce pot fi acoperite cu polei.


VIDEO PROTVPLUS.RO