Vreme calda, cu temperaturi pana la 16 grade. Ceata si burnita, singurele neplaceri in urmatoarele zile

×
Codul embed a fost copiat

Urmeaza cateva zile cu vreme neobisnuit de calda pentru aceasta perioada. Maximele ajung chiar si la 15-16 grade; precipitatiile sunt extrem de rare si singurul fenomen care ne atrage atentia este ceata prezenta in zonele joase.

Astazi sunt anuntate innorari in majoritatea zonelor, insa precipitatiile apar pe suprafete destul de mici. Va ploua pe partea nord-vestica, in sud-vestul si nord-estul Europei; in timp ce in Peninsula Scandinava vor cadea precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Temperaturile vor depasi mediile acestei perioade in cea mai mare parte a continentului. Se vor inregistra 3 grade in Moscova; 14 grade in Paris si 16 grade la Madrid.

ANM a emis cod galben de ceata

Administratia Nationala de Meteorologie a emis duminica dimineata mai multe atentionari nowcasting Cod galben de ceata pentru 13 judete din Transilvania si Moldova, valabile in urmatoarele ore.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 12,00, local, in zonele joase din judetele Sibiu, Harghita, Mures si Brasov, inclusiv drumurile nationale, europene si autostrada, precum si local in judetul Bihor si drumurile nationale aferente se va semnala ceata care determina reducerea vizibilitatii local sub 200 m, izolat sub 50 m.

Citește și
ninsori
Cum va fi VREMEA in lunile ianuarie si februarie
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Ceata se va semnala, pana la ora 13,00, si local in judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Bacau, Vrancea, inclusiv drumurile nationale si europene aferente.

Pana la ora 14,00, va fi ceata si in judetul Satu Mare, local in zonele joase, inclusiv municipiul Satu Mare si drumurile nationale si europene, si in judetul Salaj, local in zonele joase, inclusiv municipiul Zalau si drumurile nationale si europene.

Citeste si: Ce sanse sunt sa ninga de Sarbatori in Romania

Vremea in fiecare regiune a tarii

Ziua de astazi ne-aduce vreme mai calda decat ar fi normal la aceasta data; ceata in zonele joase si timp frumos in rest. Maximele termice ajung in intervalul 1-13 grade.Sunt in vigoare avertizari cod galben de ceata densa! Pina la ora 10 sunt vizate judetele Timiș și Hunedoara, dar si judetele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău si Vrancea. Pina la 10 si un sfert este cod galben si in jumatatea de nord a judetului Bihor. Sunt afectate si drumurile nationale si europene iar vizibilitatea este scazuta local sub 200 m iar izolat sub 50 m.

In Dobrogea si Baragan gasim vreme foarte placuta, cu soare si temperaturi in crestere. Dupa pranz se vor inregistra 9-10 grade- valori ridicate pentru acest moment al anului. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei este ceata in orele diminetii; dar dupa risipirea ei vom avea vreme frumoasa si in incalzire, cu maxime in jur de 9 grade Celsius.

Si in jumatatea nordica a Moldovei temperaturile depasesc mediile perioadei, insa pe aici cerul va fi cam innorat. La campie ceata ar putea sa persiste; in schimb in regiunile inalte soarele va fi mai generos si temperaturile vor urca pana la 10 grade Celsius.

In nordul Transilvaniei si in Maramures ziua a inceput cu ceata si multi nori. Mai tarziu se va arata si soarele pentru scurte momente, iar temperaturile vor ajunge la 6-7 grade. In vestul tarii atmosfera va fi mohorata. Dimineata este ceata in zonele joase si pe alocuri aceasta va fi prezenta pe toata durata zilei. E posibil sa burniteze, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, se opresc la 5-6 grade.

In centrul Romaniei vom avea vreme inchisa si umezeala ridicata in zonele depresionare, pe unde temperaturile vor fi modeste. La deal si la munte vom zari soarele si va fi mai cald decat in mod obisnuit la aceasta data.

In sud-vest gasim putina ceata in orele diminetii. Mai tarziu asteptam vreme frumoasa, cu multe perioade insorite si temperaturi mai potrivite pentru luna martie. Maximele vor urca pana la 13 grade Celsius. Aceleasi conditii meteo se anunta si in sudul tarii: ceata din loc in loc in zonele joase; mult soare in rest si temperaturi peste mediile perioadei.

In Bucuresti vom avea vreme frumoasa si calda pentru aceasta perioada, cu o maxima in jur de 10 grade. Si la munte gasim vreme frumoasa si temperaturi ridicate. Nu sunt anuntate precipitatii si nici vantul nu exagereaza. Maximele din statiuni, in crestere fata de ziua trecuta, ajung la valori neobisnuit de mari pentru acest moment al anului.

Vremea in urmatoarele 3 zile
Maine se anunta innorari si cativa stropi de ploaie in vestul, centrul si nord-estul tarii. La campie revine ceata, iar in dealurile din sudul tarii maximele ajung la 15 grade. Marti cerul va fi cam innorat.

in jumatatea nordica a tarii, pe unde e posibil sa ploua slab sau sa burniteze. Miercuri vom avea din nou ceata dimineata in zonele joase. In rest atmosfera va fi insorita, iar temperaturile, mult mai ridicate decat ar fi normal la aceasta data, se vor situa intre 6 si 16 grade.

In Bucuresti, ziua de maine incepe cu multi nori; dar cerul se va degaja treptat si temperatura va urca pana la 11 grade. Marti asteptam vreme placuta, cu soare, vant domol si o maxima de 10 grade. Si miercuri vom avea atmosfera insorita si va fi neobisnuit de cald pentru aceasta perioada: dupa pranz se vor inregistra 12 grade Celsius. Dimineata si noaptea ar putea sa apara ceata.

La munte maine va predomina vremea frumoasa. Apar ceva innorari in masivele din nordul tarii; pe unde e posibil sa cada cativa stropi de ploaie. Vantul se inteteste in zonele de creasta si va fi in continuare mai cald decat ar fi normal la aceasta data. Marti e posibil sa cada precipitatii slabe mixte in Carpatii Occidentali si in nordul Orientalilor. In rest asteptam vreme buna; doar vantul mai are unele porniri la altitudini mari. Miercuri vom avea o zi frumoasa, cu mult soare si fara precipitatii.

Temperaturile se mentin la valori foarte ridicate pentru aceasta perioada, iar vantul continua sa sufle mai tare pe creste.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vremea se incalzeste, iar temperaturile vor atinge chiar si 11 grade sambata. Progonoza meteo pentru urmatoarele trei zile
Vremea se incalzeste, iar temperaturile vor atinge chiar si 11 grade sambata. Progonoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Sambata, vremea se incalzeste usor. Va fi innorat aproape peste tot. In vestul tarii va ploua slab, iar la munte vor cadea precipitatii mixte. Maximele termice se vor situa intre 1 si 11 grade.

Cum va fi VREMEA in lunile ianuarie si februarie
Cum va fi VREMEA in lunile ianuarie si februarie

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare sezoniera a temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii pe teritoriul Romaniei pentru lunile ianuarie si februarie.

Spectacol fascinant pe un lac din Neamt. Sute de lebede care nu au plecat in tarile calde sunt ingrijite de localnici
Spectacol fascinant pe un lac din Neamt. Sute de lebede care nu au plecat in tarile calde sunt ingrijite de localnici

Vremea blanda pentru aceasta perioada a facut ca sute de lebede sa se razgandeasca si sa nu mai plece spre tarile calde. Splendidele inaripate s-au instalat cu sutele, pe un lac din judetul Neamt.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Fostul ministru social-democrat al Sănătății Sorina Pintea, a fost condamnată, vineri, de Tribunalul Cluj, la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.