Mai mulți voluntari români au trecut graniţa la Cernăuţi şi au gătit mâncare caldă pentru refugiaţii veniţi din zonele de conflict.

Traiul lor este din ce în ce mai greu, iar hrana nu este destulă pentru toţi. Luni, mii de oameni s-au aşezat la rând pentru a primi câte o porţie de mâncare.

În centrul Cernăuţiului, la primele ore ale dimineţii a fost ridicat un cort, unde o asociaţie umanitară din România a început să ofere supă caldă şi un fel principal refugiaţilor ucraineni.

Voluntar: Am venit la opt fix să gătim şi să pregătim mesele şi acum îi ajutăm pe oamenii aceştia să aibă un prânz bun.

Mii de oameni au stat la rând pentru a primi câte o porţie. S-au aşezat apoi pe unde au putut şi au mâncat împreună.

Refugiată: Foarte gustos, foarte sănătos şi foarte bine! Suntem recunoscători pentru susţinere şi un astfel de prânz. Vă mulțumim! Vă aşteptăm mereu cu nerăbdare.

Refugiată:Supa asta e specială. Nu e vorba despre mâncare, e vorba despre poporul român care ne oferă ajutor fără oprire. Vă mulţumim foarte mult pentru tot!

Calde şi îmbietoare, preparatele s-a împărţit repede. Şi în doar două ore, toată mâncarea a fost consumată.

Petru Gradinariu, Asociaţia „În God's Hand”:De mâine am vorbit cu voluntarii să pregătească mai multă mâncare. Era nevoie de mai multă. Oamenii stăteau afară, pe bănci, cu copii mici. Speram să face rost de mese, de scaune. Dacă unul are doar o pungă de mâncare mânâncă o conservă, ce îi punem acolo, dar e diferit când pot servi o masă caldă.

În următoarele zile va fi adusă aici și mâncare pentru bebeluşi.