Dan Voiculescu ar putea scapa de drumurile zilnice la politie. ICCJ decide vineri daca dosarul ICA se muta la alta instanta

×
Codul embed a fost copiat

Dan Voiculescu s-a saturat sa se plimbe in fiecare zi la sediul Politiei Ilfov si a contestat marti controlul judiciar, la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii DNA au cerut aceasta masura intr-un nou dosar de urmarire penala pentru sapte fapte de santaj. Tot marti, omul de afaceri a aflat ca cererea sa de stramutare a dosarului referitor la Institutul de Cercetari Alimentare va fi judecata vineri.

Cererea de stramutare a dosarului in care Voiculescu e acuzat de spalare de bani ar fi trebuit sa se judece la Instanta Suprema in luna septembrie. Insa, pana atunci, exista posibilitatea ca omul de afaceri sa fie condamnat de Curtea de Apel, ceea ce ar fi facut inutil demersul. Asa ca a cerut un nou termen si a obtinut.

Gheorghita Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu: "Despre preschimbarea termenului la stramutare zic ca este o solutie normala, decizie normala, prima veste buna".

"Pentru mine, sa va spun sincer, cea mai buna veste a fost ca am vazut aseara la tv ca toate probele din dosarul lui Mircea Basescu sunt adevarate", a spus Dan Voiculescu.

Citește și
Dan Voiculescu la DNA
Dan Voiculescu despre o eventuala condamnare in dosarul ICA: "Sunt pregatit pentru orice"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Asa ca cererea de stramutare a dosarului se va judeca vineri. Pana atunci, Voiculescu mai are un razboi de purtat: cere sa fie anulate masurile luate de procurorii anticoruptie prin care este obligat sa mearga zilnic la politie si sa nu paraseasca tara.

"Daca obtin ridicarea controlului judiciar nu plec din Romania. Raman aici. E o ofensiva, vacanta trebuie facuta cand esti linistit, nu tracasat si problema e ca dl. Basescu va mai gasi niste lucruri si raman aici, pe terenul de lupta. Pai, daca umbla cu astfel de minciuni si cu astfel de fortari care nu au legatura cu realitatea... Si acum poate sa spuna ca am in buzunar heroina", a mai spus Dan Voiculescu.

Cinci zile la rand, Dan Voiculescu s-a prezentat in fiecare dimineata la Politia Ilfov. Controlul judiciar face parte din masurile luate de procurori in dosarul in care Voiculescu este acuzat de santaj. Si anume ca mai multi oameni de afaceri ar fi fost obligati sa cumpere publicitate la Antena 1 si 3, ca sa nu fie victime ale unor campanii de defaimare. Voiculescu sustine ca nu il stie pe Nelu Iordache, unul dintre denuntatori.

"L-am cunoscut acum 20 de ani, impreuna cu 30 de oameni de afaceri. Nu am discutat niciodata cu Nelu afaceri, nu am stat niciodata de vorba doar noi doi. Si de acum 20 de ani nu am mai vorbit cu el", a declarat Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu asteapta acum ziua de 4 august, cand a fost fixat urmatorul termen in dosarul privatizarii institutului de cercetari alimentare. In acest dosar, avocatii lui au cerut schimbarea incadrarii din spalare de bani, in tainuire, ceea ce ar duce automat la prescrierea faptei.

"Eu v-am spus ca nu sunt de acord cu prescrierile. Si in acest caz doresc sa fiu judecat", spune Dan Voiculescu.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Dan Voiculescu spune ca este urmarit din cauza situatiei lui Mircea Basescu.
Dan Voiculescu spune ca este urmarit din cauza situatiei lui Mircea Basescu. "Dupa dezvaluiri, unii oameni au rabufnit"

StirilePROTV.ro au transmis LIVE conferinta de presa pe care a sustinut-o presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, in cadrul careia a promis ca va face dezvaluiri incendiare despre privatizarea ICA.

Dan Voiculescu despre o eventuala condamnare in dosarul ICA:
Dan Voiculescu despre o eventuala condamnare in dosarul ICA: "Sunt pregatit pentru orice"

Dan Voiculescu a declarat, sambata, la intrarea in sediul IPJ Ilfov, ca nu putea sa il santajeze pe Nelu Iordache, pentru ca ultima data l-a vazut acum 20 de ani, iar pe celalalt denuntator nici nu il cunoaste.

"Pai de ce sa nu parasesc tara?". Dan Voiculescu si-a predat armele si trebuie sa vina saptamanal la Politie

Dan Voiculescu a contestat la Tribunalul Bucuresti interdictia impusa de procurorii anticoruptie de a parasi Romania.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.