Dan Voiculescu ar putea scapa de drumurile zilnice la politie. ICCJ decide vineri daca dosarul ICA se muta la alta instanta

Ultima actualizare: 11-07-2014 07:05

Dan Voiculescu s-a saturat sa se plimbe in fiecare zi la sediul Politiei Ilfov si a contestat marti controlul judiciar, la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii DNA au cerut aceasta masura intr-un nou dosar de urmarire penala pentru sapte fapte de santaj. Tot marti, omul de afaceri a aflat ca cererea sa de stramutare a dosarului referitor la Institutul de Cercetari Alimentare va fi judecata vineri.

Cererea de stramutare a dosarului in care Voiculescu e acuzat de spalare de bani ar fi trebuit sa se judece la Instanta Suprema in luna septembrie. Insa, pana atunci, exista posibilitatea ca omul de afaceri sa fie condamnat de Curtea de Apel, ceea ce ar fi facut inutil demersul. Asa ca a cerut un nou termen si a obtinut.

Gheorghita Mateut, avocatul lui Dan Voiculescu: "Despre preschimbarea termenului la stramutare zic ca este o solutie normala, decizie normala, prima veste buna".

"Pentru mine, sa va spun sincer, cea mai buna veste a fost ca am vazut aseara la tv ca toate probele din dosarul lui Mircea Basescu sunt adevarate", a spus Dan Voiculescu.

Asa ca cererea de stramutare a dosarului se va judeca vineri. Pana atunci, Voiculescu mai are un razboi de purtat: cere sa fie anulate masurile luate de procurorii anticoruptie prin care este obligat sa mearga zilnic la politie si sa nu paraseasca tara.

"Daca obtin ridicarea controlului judiciar nu plec din Romania. Raman aici. E o ofensiva, vacanta trebuie facuta cand esti linistit, nu tracasat si problema e ca dl. Basescu va mai gasi niste lucruri si raman aici, pe terenul de lupta. Pai, daca umbla cu astfel de minciuni si cu astfel de fortari care nu au legatura cu realitatea... Si acum poate sa spuna ca am in buzunar heroina", a mai spus Dan Voiculescu.

Cinci zile la rand, Dan Voiculescu s-a prezentat in fiecare dimineata la Politia Ilfov. Controlul judiciar face parte din masurile luate de procurori in dosarul in care Voiculescu este acuzat de santaj. Si anume ca mai multi oameni de afaceri ar fi fost obligati sa cumpere publicitate la Antena 1 si 3, ca sa nu fie victime ale unor campanii de defaimare. Voiculescu sustine ca nu il stie pe Nelu Iordache, unul dintre denuntatori.

"L-am cunoscut acum 20 de ani, impreuna cu 30 de oameni de afaceri. Nu am discutat niciodata cu Nelu afaceri, nu am stat niciodata de vorba doar noi doi. Si de acum 20 de ani nu am mai vorbit cu el", a declarat Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu asteapta acum ziua de 4 august, cand a fost fixat urmatorul termen in dosarul privatizarii institutului de cercetari alimentare. In acest dosar, avocatii lui au cerut schimbarea incadrarii din spalare de bani, in tainuire, ceea ce ar duce automat la prescrierea faptei.

"Eu v-am spus ca nu sunt de acord cu prescrierile. Si in acest caz doresc sa fiu judecat", spune Dan Voiculescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO