Vlad Voiculescu: La Spitalul Colentina apare o diferență de ”peste 500” de decese Covid-19

Dată publicare: 19-04-2021 15:12
Dată actualizare: 20-04-2021 16:46


Vlad Voiculescu

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat luni, într-un interviu la Europa FM, difuzat pe PRO TV PLUS, că a descoperit că la Spitalul Colentina diferențele de raportare ar fi de ordinul "sutelor" de morți.

Voiculescu susține că, înainte de a pleca din funcție, a descoperit diferențe majore de raportare a numărului de decese Covid, după ce au fost comparate cele două platforme de raportare: cea a spitalelor și cea a raportărilor totale, care include și datele transmise de medicii de familie, prin DSP-uri.

De asemenea, și în cazul Spitalului ROL 2 ar fi fost raportate mai puține decese în platformă, mai spune fostul ministru.

Vlad Voiculescu: ”Ceea ce mi-a sărit în ochi este că numărul de decese raportat în platforma în care raportează doar spitalele este mai mare, un număr semnificativ mai mare decât numărul de decese din platforma în care ar trebui să raporteze toată lumea. Dacă ne uităm, de exemplu, la Spitalul Colentina, vedem că diferența este de sute. Sute de persoane”.

Cătălin Striblea: Aveți și un ordin de mărime, câte sute față de partea cealaltă?

Vlad Voiculescu: ”Peste 500.”

Cătălin Striblea: Și cum se explică faptul că în partea cealaltă același spital se vede cu mai puține?

Vlad Voiculescu: ”Două probleme. Unu, metodologie. Doi, aplicarea metodologiei. Sau trei, dacă vreți, validarea. Când zic aplicarea metodologiei înseamnă cineva n-a raportat cum trebuie.”

Cătălin Striblea: Ați spus Colentina. Mai sunt și altele?

Vlad Voiculescu: ”Cred că este valabil pentru majoritatea covârșitoare a spitalelor. Spitalul ROL 2, adică acea unitate militară din curtea Institutului Ana Aslan. Acolo există, de asemenea, o diferență.” 

Interviul integral cu Vlad Voiculescu poate fi urmărit pe PRO TV PLUS. 

Sursa: Europa FM


VIDEO PROTVPLUS.RO