Vlad Voiculescu, apel la Nelu Tătaru să o transfere pe fata incendiată într-un centru de mari arși

Ultima actualizare: 13-06-2020 18:30

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu solicită public ministrului Nelu Tătaru să o transfere pe fata incendiată în Mehedinți din Spitalul Craiova către un centru specializat pentru marii arși, „unde să aibă o șansă la viață”.

După ce a citit pe www.stirileprotv.ro că fata de 17 ani este în stare gravă și respiră doar cu ajutorul aparatelor, conform medicilor, Voiculescu a publicat pe contul de Facebook un mesaj pentru ministrul Sănătății.

„Domnule ministru Tătaru, Craiova de când are "compartiment special pentru marii arși"? Duceți fata într-un centru specializat unde să aibă o șansă la viață!”, spune Vlad Voiculescu.

În replică, Ministerul Sănătății a transmis pentru Știrile PRO TV că cei de la Centrul Operativ pentru situații de urgență nu au găsit locuri libere în centrele de mari arși. Ulterior, autoritățile au precizat că pacienta va fi transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, din Capitală. 

Managerul Spitalului de Urgență din Drobeta Turnu Severin, doctorul Radu Iman, a declarat că adolescenta a fost dusă de urgență la Craiova, deoarece în Severin nu există o secție medicală dedicată marilor arși.

Fata a fost stropită cu benzină și incendiată, vineri, de un bărbat de 45 de ani, care a fost deja reținut de poliție. Acesta este un fost condamnat pe viață la închisoare, pentru mai mute crime, dar care a fost eliberat în mai 2019, în baza recursului compensatoriu. El era prieten cu tatăl fetei.

Cei doi - bărbatul de 45 de ani și fata de 17 ani - țineau legătura pe rețelele de socializare.

Mai mult decât atât, acum o săptămână, fata a depus o plângere pentru viol împotriva lui, după care a fost luată în grijă de Protecția Copilului. Cu toate acestea, bunica și fratele au venit și au luat-o acasă pe semnatură.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO