Vin de la Nazarcea, cumparat la suprapret si vandut ca vin liturgic in biserici. Acuzatii grave la adresa IPS Teodosie

Ultima actualizare: 31-10-2016 07:09

Sfantul Sinod s-a intrunit vineri la Bucuresti iar arhiepiscopul Tomisului, primul mare prelat anchetat sub control judiciar, este prezent si el la eveniment.

In tot acest timp, la Constanta, se intetesc acuzatiile la adresa sa. Fosti si actuali subordonati care ii represeaza ca ii platea cu lumanari sustin si ca aveau cota de vin pe care trebuiau sa il vanda in biserica.

Un fost paroh suspendat acum din functie, face sub protectia anonimatului acuzatii grave la adresa arhiepiscopului Tomisului. Teodosie i-ar fi obligat de-a lungul timpului pe preoti sa cumpere cel putin 200 de litri de vin la pretul de 20 de lei litrul. Bautura era vanduta mai departe in biserica drept vin liturgic.

Preot paroh, suspendat din functie
: "Ne forteaza sa cumparam, sa achizitionam o anumita cantitate de vin pe care trebuie sa o vindem la pangar in biserici ca vin cultic. Ramanem cu el pe stoc, trebuie sa-l platim la o suma destul de mare, de 20 de lei, trebuie sa trimitem catre arhiepiscopie"

Cine nu cumpara vinul era blamat - sustine preotul. Vinul provenea din cramele fermei Nazarcea - aflata in administratia arhiepiscopiei Tomisului. In acest moment acolo se afla cateva sute de tone de vin puse sub sechestrul procurorilor DNA.

Gabriel Mascas, fost preot: "Aici este vorba despre milioane de euro numai vinul de la Nazarcea, 60 de vagoane de vin, valoareaza doua milioane de euro."

Slujitorii bisericii povestesc ca primeau adesea de la arhiepiscopie carti de rugaciuni, in limba engleza sau chiar in germana, pe care erau nevoiti sa le vanda enoriasilor. Arhiepiscopia Tomisului nu a vrut sa comenteze aceste noi acuzatii care i se aduc inaltului prelat. Teodosie este cercetat sub control judiciar pentru incasarea ilegala de la APIA a 300 de mii de euro sub forma de subventii pentru ferma de la Nazarcea.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!