Vijeliile și grindina au făcut prăpăd: ”Nu au fost așa niciodată de 70 de ani”

Dată publicare: 25-07-2020 08:12
Dată actualizare: 25-07-2020 10:53


Vijeliile însoțite de grindină au lovit din nou mai multe localități din țară. În urma lor au rămas străzi și curți acoperite de apă, sau de grindină. În Neamț, o bătrână a fost salvată de pompieri din casa peste care s-au prăbușit mai mulți brazi.

Până duminică seară, mai mult de jumătate de țară, se află sub avertizare de vreme rea.

După o ploaie torenţială, în comuna Alexandru Cel Bun, din judeţul Neamţ mai mulţi brazi au căzut peste o casă, în care se aflau trei adulţi şi trei copii. O bătrână de 89 de ani tocmai se pregătea să iasă din locuinţa, cu cei trei strănepoţi,

Paul Crâşmariu: ”Bătrâna şi cu unchiul era afară încercând să îşi facă ceva de mâncare, iar soacra mea îmbraca copiii să îi scoată afară. În momentul ăla a căzut primul copac în faţa casei. După aia când a ieşit noroc că nu a trecut de tocul uşii că îi venea asta în cap cu tot cu copii s-a dat înapoi. Copiii s-au apucat de plâns".

Pentru că pârâul din apropiere se umflase ameninţător, pompierii au întins o scară ca să-i evacueze pe oameni.

Bianca Crâşmariu: "Bunica este la noi în oraş dar ea vrea la casa ei, e dificil. Au venit pompierii că am sunat eu la 112. Copiii i-am dus prin pădure prin spate, dar pe bunica nu puteam şi singura soluţie au fost ei că era apa foarte mare şi drumul rupt. Aici nu mai e locuibil şi speram primăria să îşi facă treburile şi cu ajutorul nostru să refacem de la 0".

Este pentru a doua oară în ultima lună când această comună este lovită de furtună.

Localni: ”Ăsta poate are 100 de ani copacul. Asta a fost treabă de o jumătate de oră. A luat un copac mic de aici şi l-a aruncat până în gardul ăla mai departe. De când nu a mai plouat aşa aici? Din 90 când s-au înecat nişte oameni dar nu a făcut aşa prăpăd".

Ion Rotaru, primar: "Foarte multe pagube. Nu au fost niciodată de 70 de ani de când sunt eu aici nu am avut un asemenea debit de apă pe acest pârâu."

Cei care locuiau în casa distrusă sunt găzduiţi acum de rude.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO