Reacția unui tânăr când prietena sa a fost oprită de Poliție pentru depășirea vitezei

Ultima actualizare: 23-06-2020 23:21

Scandal într-o comună din Alba, unde o șoferiță care mergea prea repede a fost oprită de poliție. Galant, pasagerul din dreapta ei ar fi încercat s-o scape de amendă, însă când a văzut că nu are succes, a început să-i filmeze pe agenți.

Acesta i-a acuzat că nu poartă mască și mănuși de protecție, iar spiritele s-au încins, când individul s-a așezat în fața mașinii de poliție, iar tevatura s-a terminat la secție, cu sancțiuni și verificări.

Tânărul de 25 de ani era pasager într-o maşină oprită de poliţişti pentru că şoferiţa depăşise viteza legală, în localitatea Câmpeni, Alba. Bărbatul a început să-i filmeze pe cei doi agenţi după ce, scrie în comununicatul IPJ Alba, ar fi cerut ca femeia să nu fie sancţionata.

Discuție tânăr-polițiști:

- O să vă dăm banii oricum, nu vă plângeţi. Această obligaţie o aveţi pe timp de corona, să daţi amenzi. De ce nu purtaţi mănuşi şi mască pe timp de pandemie? Eu nu plec de aici...
- Vă rog să traversaţi la maşină!
- Nu plec de aici, da nu! Legati-mă...
- Vă rog să staţi...
- Alo! M-aţi lovit cu uşa.
- Îmi cer scuze!

Poliţiştii au vrut să plece după ce au scris procesul verbal, însă bărbatul şi-a continuat protestul în faţa maşinii lor.

Discuție tânăr-polițiști:

- Fă-mi ceva legal!
- Vă rog să vă daţi mai încolo, că staţi în faţa maşinii!
- Aplică-mi o sancţiune legală. Aplică-mi o sancţiune legală!
- Vă rog să vă daţi din fata echipajului!
- Eşti ilegal fără mănuşi şi masca.

După ce a fost imobilizat, tânărul fost dus la secţie, unde a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că i-a impidicat pe agenţi să îşi continue activitatea. Şoferiţa care conducea cu 85 de km la oră în localitate s-a ales şi ea cu o amendă de 870 de lei și 4 puncte de penalizare. Din răspunsul oficial al Poliţiei Romane reiese că angajaţii MAI nu sunt obligaţi să poarte masca în aer liber.

Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliției Române: "Toate legile în vigoare se aplică şi poliţiştilor, respectiv purtarea măştilor atunci când se află în spaţii închise şi păstrarea unei distanţe de 2m. În momentul în care solicită documntele, pe cât posibil, să facă acest lucru păstrând o distanţă de siguranţă"

Pentru că se consideră nedreptăţit, bărbatul va depune plângere pentru abuz la adresa poliţiştilor. Iar conducerea IPJ Alba a anunţat că verifica modul în care poliţiştii au intervenit şi cum au folosit mijloacele de protecţie pe timp de pandemie.

"Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Alba a dispus efectuarea de verificări, prin structura de control intern, cu privire la modul de intervenție al polițiștilor la acest eveniment, precum și cu privire la modul de utilizare a mijloacelor de protecție specifice prevenirii răspândirii noului coronavirus", a transmis IPJ Alba într-un comunicat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO