Doi tineri din Argeș, arestați după ce au furat 70.000 de lei dintr-un apartament

Ultima actualizare: 23-06-2020 18:17

Doi tineri din Argeș au pus la cale o lovitură în casa unui piteştean, unde erau o mulţime de bani. Au crezut că masca medicală îi va proteja de poliţie.

Nu a fost aşa. Deşi cel care a intrat în locuință avea faţa acoperită şi gluga pe cap, tot a fost recunoscut, în imaginile suprinse de camerele de supraveghere din bloc.
Cei doi hoţi care mai au cel puţin un furt la activ, au acţionat - cel mai probabil - la pont, spun anchetatorii. Altfel nu se explică pașii urmați

Mădălina Epure purtător de cuvânt IPJ Argeş : "Iniţial au spart maşina celui în cauză, de unde au sustras cheile apartamentului".

Au ştiut exact care este uşa la care se potriveau cheile şi locul unde erau ţinuţi banii, pentru că întreaga operaţiune a durat doar 10 minute. Bărbatul care a pătruns în apartament avea mască pe faţă, ca şi cum s-ar fi protejat de COVID-19, dar şi gluga trasă pe cap. Cum afară ploua, nimeni nu s-a gândit că ar fi altcineva decât proprietarul. Acesta din urmă, însă, era plecat la serviciu, iar când s-a întors, a constatat absența banilor: circa 70 de mii de lei.

Vecină: "Ştiu că a fost spart un apartament, dar nu ştiu mai multe. Nu ştiţi cum a acţionat ? Nu. Aţi auzit ce de bani i-a luat vecinului?"

Poliţiştii au reuşit să pună mâna pe cei doi bărbaţi, în urma unor percheziţii.

Mădălina Epure purtător de cuvânt IPJ Argeş: "Au fost descoperite mai multe obiecte cu valoare probatorie, 30.000 de lei, precum şi documente contabile. Din cercetări s-a stabilit faptul că cei doi ar fi pătruns în locuinţa unui bărbat din Piteşti, de unde ar fi sustras aproximativ 70.000 de lei şi aproape 4000 de euro".

Cei doi au fost duşi, astăzi, la audieri la Parchet, iar procurorul de caz a considerat că nu se impune altă măsură decât controlul judiciar - aşa că ambii sunt liberi. Pentru fapta lor, pedeapsa prevăzută de lege este de până la 7 ani de închisoare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO