VIDEO. Radu Ciornei: "Nu cred că se mai impune carantina agresivă". Recomandările deputatului USR

Dată publicare: 25-03-2021 18:01
Dată actualizare: 25-03-2021 18:12


VIDEO. Radu Ciornei:

Dr. Radu Ciornei, deputat USR de Suceava și membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a declarat, joi, că, în opinia sa, nu se impune instituirea măsurilor de carantinare agresivă.

„Am fost carantinați, dar nu a fost ceva apocaliptic. La vremea respectivă, carantinarea era singura soluție. S-a renunțat și nu cred că vom mai avea parte de carantinare din aceasta agresivă, ci vom renunța la comportamentul infectant care înseamnă petreceri”, a declarat, pentru News Bucovina, dr. Radu Ciornei.

Acesta a mai spus că știe că oamenii sunt plictisiți de aceste măsuri și își doresc să revină la viața de dinainte.

„Vreau să vă spun că suntem în vârful de infectări al pandemiei. În momentul de față trebuie să ne gândim- dacă vrem să salvăm cât mai mulți dintre noi, care este dezideratul final- că trebuie să renunțăm la comportamentul cu risc. Comportamentul cu risc este tot ceea ce se numește distracție”, a afirmat deputatul USR.

 

 

„Când vor veni acele tranșe foarte mari de vaccinuri pe care le așteptăm, de câteva milioane, și ne vom putea vaccina la liber eu cred că vom putea da drumul oamenilor, de exemplu, la evenimente sportive”, a mai spus Ciornei.

Deputatul a precizat că modul în care a fost gestionată pandemia de Covid-19 la început a lăsat de dorit.

„Trebuie să facem lucrurile de acum înainte foarte bine. Principalul lucru pe care îl face acum coaliția este să distribuie cât mai multe vaccinuri. Oamenii trebuie să se vaccineze și eu pronostichez că de la 1 iulie va fi vaccin pentru absolut toată lumea”, a mai declarat Ciornei.

Parlamentarul sucevean a arătat că de Paști măsurile vor fi adoptate în funcție de numărul de infectări.

„Eu cred că dacă vom ajunge cu 1.500 de oameni la ATI săptămâna aceasta suntem într-o situație foarte gravă. Dacă reușim să scădem numărul de oameni care sunt în ATI la 800, 900, 1000, prin faptul că ne păzim mai bine, că respectăm distanțarea socială, purtăm cum trebuie masca în spațiile închise, vom reuși să avem un Paști în care ne vom putea duce la biserică”, a spus Ciornei.

„Dacă în următoarele săptămâni spune stop petrecerilor și, ca să avem un Paște cum trebuie, ne purtăm un pic mai responsabil, cred că vom putea merge de Paști la biserică. Nu așa cum mergeam înainte cu o mie-două mii de oameni. Recomand ca în acele mase mari de oameni să lăsăm doar preotul să cânte și să spunem doar 'Hristos a Înviat!' pentru că atât cântatul cât și vorbitul produc o o cantitate mare de aerosoli care pot infecta pe foarte mulți. Prin inteligență colectivă ajungem departe”, a mai afirmat Radu Ciornei.

Sursa: News Bucovina


VIDEO PROTVPLUS.RO