VIDEO. Prințul William, prima reacție după interviul cu Harry și Meghan: Familia regală britanică nu este rasistă

Ultima actualizare: 11-03-2021 14:57
Printul William
AP

Prințul William a declarat, joi, că familia regală britanică nu este rasistă și că nu a apucat încă să vorbească cu fratele său, după acuzațiile lansate de cuplul Harry-Meghan într-un interviu acordat jurnalistei Oprah Winfrey, scrie BBC.

Prințul William a declarat, joi, că familia regală britanică nu este rasistă și că nu a apucat încă să vorbească cu fratele său, după acuzațiile lansate de cuplul Harry-Meghan într-un interviu acordat jurnalistei Oprah Winfrey.

"Nu suntem o familie rasistă", a răspuns el în urma unei întrebări adresate de un reporter.

Întrebat dacă a vorbit cu fratele său, ducele de Cambridge a răspuns: „Nu am vorbit încă cu el, dar intenționez”.

William a făcut aceste declarații joi dimineață, în timpul unei vizite la o școală din estul Londrei, unde a mers alături de soția sa, Kate Middleton. 

El este primul membru al Casei Regale britanice care vorbește direct despre acest scandal.

Acuzaţiile de rasism formulate de prinţul Harry şi soţia sa Meghan sunt ''îngrijorătoare'' şi vor fi luate ''foarte în serios'', a declarat marţi Palatul Buckingham în primul comunicat difuzat după interviul răsunător al cuplului princiar.

''Problemele ridicate, în special cele legate de rasă, sunt îngrijorătoare. Deşi unele amintiri pot varia, ele sunt luate foarte în serios şi vor fi tratate de familie în privat'', a adăugat Palatul Buckingham într-un comunicat, potrivit căruia familia regală este ''întristată'' să afle despre dificultăţile cu care s-a confruntat cuplul princiar în ultimii ani, potrivit Agerpres.

În interviul acordat duminică seara vedetei de televiziune Oprah Winfrey, prinţul Harry şi Meghan au acuzat presiunea mediatică, rasismul şi neînţelegerea din partea familiei regale pentru a explica plecarea lor în urmă cu un an, formulând acuzaţii explozive împotriva monarhiei britanice, cufundată de atunci într-o criză profundă în ceea ce priveşte situaţia celor doi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO