Trei proprietăți au ars ca o torță aseară într-un sat din județul Prahova. Este vorba de o casă, un atelier auto și o anexă gospodărească în care au pierit câteva zeci de animale.

O femeie a suferit un atac de panică când a văzut flăcările uriașe și trei mașini au fost atinse de vâlvătaia puternică.

Misiunea pompierilor, care au ajuns fața locului cu 7 autospeciale, a fost îngreunată de lipsa hidranților din zonă. Cauza incendiului ar fi un coș de fum necurățat, spun anchetatorii.

Declanşate după căderea întunericului, flăcările uriaşe care au cuprins cele 3 proprietăţi din mijlocul satului Olteni au putut fi observate de la sute de metri distanţă iar zona a fost acoperită de un fum dens.

Alarmați, oamenii, au sunat imediat la 112 iar până să ajungă pompierii au încercat să oprească focul înainte ca totul să se transforme în scrum dar în zadar.

Gheorghe Mociorniță, vecin: „Ardea tare, era focu sus de tot ceva de groază, înspăimântător. Am scos buteliile de acolo le-am dus la mine în curte. Am încercat să stingem cu ce am putut ca nu poţi să te apropii cu găleata de apă”.

Vâlvătaia a izbucnit mai întâi la o casă apoi s-a extins rapid şi la o anexă și la service-ul din apropiere.

Ionuț Vintilă, localnic: „Am scos maşini şi bunuri materiale care s-au putut recupera din garaj din atelier erau flăcări şi de 10 metri”.

Când au ajuns salvatorii focul ardea violent pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătrați.

Alexandru Mușcalu, ISU Prahova: „Sunt trei proprietăţi afectate, de fapt o singură casa 450 de metri afectați, un garaj și o dependnță la a treia proprietate la fața locului am deplasat 7 autospeciale de apă și spumă, 35 de subofițeri și 4 ofițeri”.

Din primele cercetări se pare că incendiul ar fi pornit de la un coș de fum necurățat.