VIDEO. Imagini cutremurătoare surprinse la UPU Brașov: "Din păcate, aceasta este realitatea"

Dată publicare: 12-04-2021 11:53
Dată actualizare: 12-04-2021 12:05


VIDEO. Imagini cutremurătoare surprinse la UPU Brașov:

Departamentul pentru Situații de Urgență a prezentat recent, prin intermediul unui videoclip, situația din cadrul Unității de Primiri Urgențe (UPU) din Brașov.

Imaginile au fost filmate vineri, 9 aprilie, iar în ele apar pacienți infectați cu Covid-19 în stare gravă.

"Din păcate, aceasta nu este o situație singulară, ci este realitatea în care se află toate UPU-urile din țară", a precizat, pe Facebook, DSU.

"Oameni ca mine, care așteaptă din clipă în clipă poate să plece din lumea asta. E o situație ca de război. O boală foarte gravă", a afirmat un pacient aflat la UPU Brașov.

 

 

"Există două lumi. Există lumea din interiorul spitalelor, din interiorul secțiilor de terapie intensivă și a Unităților de Primiri Urgențe și există lumea de la 200-300-400 de metri de spitale, unde lumea și viața se desfășoară în mod normal. Din data de 25 februarie, acest spital, dedicat pacienților cu Covid, este în fiecare zi plin, adică 28 de pacienți din 28 de paturi. În ultima lună și jumătate, toți pacienții au așteptat și nu au putut fi admiși din prima în unitatea de terapie intensivă Covid din cauza faptului că era ocupat 100%. De multe ori, diferența între a fi într-un pat de terapie intensivă sau în a dormi în patul tău, acasă, poate fi făcută de un gest simplu, probabil doar de o mască", a declarat dr. Romeo F. Boancă, medic primar medicină de urgență.

Medicii brașoveni le cer oamenilor să poarte măști de protecție.

"Purtatul măștii este o povară care e mult mai mică decât povara unui ventilator", a declarat dr. Cristina Vecerdi, medic șef UPU - SMURD Brașov.

Sursa: DSU


VIDEO PROTVPLUS.RO