Ponta si Sova, la Instanta Suprema. Declaratia unui fost director de la Turceni: "Doar 2 consilieri erau mai isteti"

Ultima actualizare: 27-06-2016 07:18

Fostul sef al Guvernului si fostul ministru al marilor proiecte au mers vineri la ICCJ, in dosarul "Turceni-Rovinari".

UPDATE 13:45 Corespondentul Pro TV Ovidiu Oanta a fost in sala de judecata si relateaza ca in cele 3 ore petrecute in sala de judecata, Ponta a parut ingrijorat mai degraba de Brexit. Iar prietenul sau, senatorul Dan Sova, a ras de un fost director, inculpat in acelasi dosar, care a povestit in fata judecatorilor cum a ajuns compania Turceni sa apeleze la firme de avocatura, desi avea 7 consilieri juridici. “Doar 2 erau mai isteti”, a marturisit fostul director Octavian Graure. El a spus ca a primit ordin sa incheie contractul cu casa de avocatura a lui Dan Sova.

Ponta si Sova au primit un ragaz de 3 luni pentru a-si pregati declaratiile.

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat vineri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca dosarul "Turceni - Rovinari", in care este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor.

"Este o zi foarte importanta pentru Europa, asa incat sper sa nu aveti timp de mine azi", a declarat Victor Ponta, la venirea la sediul ICCJ, intrebat de jurnalisti despre votul britanicilor la referendum.

De asemenea, la ICCJ s-a prezentat si senatorul Dan Sova, trimis in judecata in acelasi dosar.

Victor Ponta a fost trimis in judecata de DNA pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor, fapte savarsite in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

In dosar mai sunt trimisi in judecata senatorul Dan Sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati ''Sova si Asociatii'', Laurentiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, si Octavian Laurentiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO