Victor Ponta il acuza pe Adriean Videanu ca a luat sute de milioane de euro de la Hidroelectrica

Ultima actualizare: 23-03-2013 07:12

Din datele stranse de Corpul de Control, aflat in subordinea premierului, intre 2009 si 2012 compania si-ar fi depasit bugetul pentru protocol, cumparand bijuterii, parfumuri scumpe si genti de piele.

UPDATE. "Biroul de presa al Guvernului este abilitat sa va puna la dispozitie documentele semnate de catre fostii ministriAdriean Videanu si Ion Ariton, referitor la SC Hidroelectrica SA, mentionate in Raportul Corpului de Control al Primului-ministru". Aceste este comunicatul la care au fost atasate mai multe documente semnate de Adriean Videanu pe care le puteti gasi atasate la acest articol.

Mai multe detalii despre acest scandal la Stirile ProTV de la ora 19:00 de astazi.

"Romania este condusa de un mitoman", a raspuns Videanu.

La inceputul sedintei de Guvern, Victor Ponta i-a anuntat pe ministri ca sunt procese pe care statul le castiga deja cu cei pe care el i-a numit "baietii destepti" din energie.

Ponta a adaugat ca in perioada urmatoare va trimite catre Directia Nationala Anticoruptie si Curtea de Conturi, documente care il incrimineaza pe democrat-liberalul Adriean Videanu.

Fostul ministru al Economiei a raspuns acuzatiilor premierului printr-un comunicat.

"De un an de zile, Romania este condusa de un mitoman fara precedent care, desi ocupa functia de premier, este obsedat doar de propria imagine si nu de problemele reale ale romanilor, asa cum ii cere pozitia pe care, temporar, o ocupa".

Hidroelectrica a platit 4,4 milioane de lei pentru actiuni de protocol, arata o nota a Corpului de Control a Guvernului.

Intre 2009 si mai 2012, banii ar fi fost cheltuiti si pentru achizitionarea unor genti din piele, tablouri, un set de butoni Mont Blanc, o bricheta Dupont, parfumuri scumpe si felicitari cu medalii din aur si argint.

In aceeasi perioada, compania de stat ar fi cedat Ministerului economiei 10 autoturisme, pentru care a si platit reparatiile, carburantii si intretinerea.

Hidroelectrica este detinuta de Ministerul Economiei si se afla in insolventa din iunie anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO