Vesti proaste pentru milionarul Puiu Popoviciu. Decizia luata de DNA in dosarul in care a primit 9 ani de inchisoare

23-05-2017 18:36


Vesti proaste pentru multi-milionarul Puiu Popoviciu, condamnat in prima instanta la 9 ani de inchisoare, pentru ca ar fi pus mana ilegal pe sute de hectare de teren din nordul Capitalei.

Procurorii anticoruptie au transmis instantei supreme ca raspunderea penala pentru faptele sale nu s-a prescris, asa ca procesul sau si al celorlalti inculpati merge pana la capat.

Omul de afaceri nu pare afectat de ce a aflat in sala de judecata. Realitatea este ca planurile lui Puiu Popoviciu de a scapa de aproape toate acuzatiile motivand ca faptele s-au prescris, au esuat. Initial, avocatii lui au sustinut in fata judecatorului ca ar fi intervenit prescriptia raspunderii penale iar magistratul a cerut si punctul de vedere al DNA care a venit marti.

"In cazul inculpatului Aurel Popoviciu prescriptia raspunderii penale intervine la data de 4 decembrie 2019, pentru infractiunea de abuz in serviciu. In cazul infractiunii de dare de mita, prescrierea intervine la data de 27 ianuarie 2021", arata DNA.

Asta pentru ca, explica procurorii, abuzurile s-ar fi intins in timp pana in 2004, iar prescrierea pentru acesta acuzatie intervine dupa 15 sau 20 de ani.

"Nu exista nicio fapta, ca atare prescriptia la nicio fapta nu vad de unde", spune omul de afaceri.

Asa ca acum Puiu Popoviciu va fi judecat mai departe intr-un dosar de coruptie in care este acuzat ca a produs o paguba statului roman de 130 de milioane de euro, cu terenurile din Baneasa ale Universitatii de Stiinte Agricole. Acolo a construit un centru comercial si un cartier rezidential. In prima instanta multimilionarul a fost condamnat la 9 ani.

Si daca tot nu ii poate convinge pe judecatori ca s-a prescris raspunderea penala, de-acum Puiu Popoviciu trebuie sa ii convinga pe magistrati ca este intr-adevar nevinovat.

VIDEO PROTVPLUS.RO