Verestóy Attila a murit. Senatorul avea 63 de ani
Senatorul UDMR Verestoy Attila a încetat din viaţă, la vârsta de 63 de ani. Parlamentarul suferea de o boală gravă şi se afla la Viena, la tratament.
Verestóy Attila a fost senator în toate legislaturile din perioada 1990 - 2016, ales de fiecare dată în județul Harghita pe listele UDMR.
Parlamentarul UDMR suferea de cancer şi a murit la o clinică din Viena.
Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela a precizat că senatorul Verestoy Attila era bolnav de câteva luni şi urma un tratament la Viena.
Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela regretă moartea senatorului Verestoy Attila, care îi era prieten şi fondator al Uniunii, despre care spune că a fost un adept al dialogului, al colaborării între români şi maghiari.
”Ştiam că este bolnav, dar speram foarte mult să treacă de această încercare. Îl regret ca şi prieten şi pentru tot ce înseamnă pentru UDMR. A avut un rol extrem de important în ceea ce priveşte construcţia democratică din anii '90 din România, un adept al dialogului, al colaborării între români şi maghiari, între UDMR şi partidele româneşti. A făcut parte din generaţia care a construit instituţiile democratice”, a afirmat Marko Bela.
"Am aflat cu tristeţe vestea privind trecerea în nefiinţă a lui Verestoy Attila! A fost unul din parlamentarii cu cea mai îndelungată activitate, un lider al UDMR care şi-a pus amprenta asupra multor proiecte legislative, esenţiale pentru România, dezbătute şi adoptate în ultimii douăzeci de ani! Un partener de dialog şi de dezbateri constructive! Dumnezeu să-l odihnească!", a scris, pe Facebook, liderul PSD, Liviu Dragnea.
Verestoy Attila urma să împlinească 64 de ani în 3 martie.
Verestoy Attila, a fost senator de Harghita în toate legislaturile, din 1990 și până astăzi. De altfel, acesta era unul, dintre cei care au făcut parte din primul Parlament de după Revoluţie şi care era încă în activitate.
Considerat de aliaţi, dar şi de adversarii politici, drept un bun negociator şi un lider cu influenţă în UDMR, Verestoy Attila nu a fost niciodată ministru.
În toţi anii de după Revoluţie, a preferat să rămână în băncile Senatului, de acolo de unde lua parte la toate deciziile importante. Verestoy Attila, a fost şi unul dintre cei mai bogaţi aleşi.
În 2012, publicaţiile de specialitate, îl plasau pe primul loc la avuţie printre senatori, cu 75 de milioane de euro, în conturi.