Vela a propus OUG privind circulația cu trotinetele electrice pe drumurile publice. Ce se schimbă


Ultimul update: Marti 04 Februarie 2020 15:46
Data publicarii: Marti 04 Februarie 2020 15:35
Categorie: Stiri actuale
trotinete electrice

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a cerut suplimentara ordinii de zi a ședinței de Guvern, de marți, cu mai multe propuneri de acte normative și OUG-uri.

Astfel, Vela a decis suplimentarea ordinii de zi a ședinței de Guvern cu o OUG privind stocurile de urgență medicală, precum și pentru unele măsuri aferente instituirii carantinei.

De asemenea, Vela a propus o OUG pentru modificarea și completarea OUG 195/2002, privind circulația pe drumurilor publice, cu modificări în ceea ce privește trotinetele electrice.

"În linii mari, va fi o echivalare cu circulația bicicletelor, în sensul că minorii nu au voie să circule, trebuie să aibă și cei de pe trotinete mijloace de protecție și ceea ce ține de disciplina în trafic", a precizat Vela.

Ministrul de Interne a propus o a treia OUG, cu privire la modificarea și completarea legii 364/2004, privind organizarea și funcționarea Poliției judiciare.

"Este vorba despre modificări în urma deciziei Curții Constituționale, din 21 mai 2019", a adăugat Vela.

Premierul Ludovic Orban a aprobat, de asemenea, introducerea pe ordinea de zi a unei a patra OUG referitoare la modificarea și completarea unor acte normative în materia alegerilor pentru Senat și Camerei Deputaților, precum și unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate.

Întrebat dacă s-au introdus prevederile de creșterea a numărul de parlamentari în diaspora, Vela a menționat că s-a mărit de la 2 la 4 senatori și de la 4 la 8 deputați și că ministerul este coinițiator cu Autoritatea Electorală Națională, astfel că Orban a fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO