Vârful de sezon s-a simțit în prețurile de pe litoral. S-au scumpit șezlongurile, serviciile și mâncarea
Încercăm să ne răcorim şi dăm o fugă la mare. Trebuie să ştiţi însă că s-a stat om lângă om, sâmbătă, în toate staţiunile. Este cel mai aglomerat sfârşit de săptămână, de când a început vara.
Vârful de sezon a venit, însă cu prețuri şi mai mari, ca să facă din această vacanță una cu adevărat de neuitat.
Potrivit estimărilor, sunt în jur de 100.000 de turişti pe litoralul românesc. Cei mai mulţi s-au înghesuit la Eforie Nord şi Eforie Sud.
Armata de oameni a ocupat toate şezlongurile. Greu mai distingi pe cineva. Şi cearceafurile sunt așezate unele lângă altele, formând astfel un covor imens.
Bărbat: „E foarte bine, ne simțim foarte bine, ce să vă spun, e o atmosferă superbă. Mă simt foarte bine.”
Reporter: Cum sunt prețurile anul ăsta?
Bărbat: „Acceptabile, puțin piperate mâncărurile, dar în rest băuturile sunt foarte bine.”
Pentru că s-a intrat oficial în vârf de sezon, au crescut tarifele, indiferent de stațiune. Diferența s-a simţit de pe o zi pe alta.
-Da, s-au mai scumpit, cel puțin și la vaporaș au mai pus 5 lei, s-au mai scumpit și se vede în apă câtă lume e și aglomerație.
-Șezlongul e mai scump?
-Da, s-a scumpit și șezlongul cu cel puțin 10 lei.
(...)
-Azi a fost schimbarea de la ziua săptămânii la weekend și deja au crescut prețurile.
-Pe ce ați dat mai mulți bani?
-Păi de la șezlonguri, la bărcuță. Toate s-au scumpit.
Ieri 15, azi 20.
-Și șezlongul?
-30 cu ceva inclus, azi 30 fără ceva inclus.
Bărbat: „Noi venim de la Mamaia, la Mamaia prețurile la fel. 40-50 șezlongul”.
Reporter: Astăzi cât ați dat?
Bărbat: „50”.
O familie din Buzău a venit doar pentru sfârşitul de săptămână. Oamenii povestesc că într-o singură zi ajung să dea aproape un salariu minim pe economie.
-Suntem 2 persoane cu doi copii. Deci doar pentru astăzi 1.000 și un pic de lei – 1.500.
-În banii ăștia ce intră?
-Cazarea a fost 800 lei pe noapte și am mâncat, șezlongurile un milion. Destul de costisitor.
La orele prânzului s-au schimbat punctele de interes. Câteva sute de persoane mănâncă zilnic într-o autoservire.
-Ostropel de pui, cartofi prăjiți și ciorbă de burtă.
-Cum vi se par prețurile?
-Moderate.
Andreea Cristina RACIU, casier autoservire: „Avem meniul zilei, se poate alege și prețul este destul de accesibil. 28 meniul, avem o ciorbă la alegere cu felul doi și o salată.”
Departe de lumea dezlănţuită şi fără grija cazării, se bucură de mare şi aceste vulpi simpatice. Una a căutat răcoarea pe stabilopozi, cealaltă a preferat nisipul. Nu şi compania oamenilor.