Vama Bechet se redeschide pentru turiști de la 1 august. Este folosită pentru drumul către Grecia

Ultima actualizare: 31-07-2021 17:08
Vama Bechet se redeschide pentru turiști de la 1 august. Este folosită pentru drumul către Grecia
Shutterstock

Vama Bechet va fi redeschisă turiștilor, de la 1 august. Până acum era accesibilă doar transportatorilor, iar acum și turiștii pot trece cu bacul, în Bulgaria.

 

Vama Bechet era închisă pentru traficul turistic din martie 2020, ca parte a măsurilor anticovid decise de Guvern. Redeschiderea punctului de trecere al frontierei de la Vama Bechet a fost anunțată de deputatul USRPLUS de Dolj Daniel Gheba, pe Facebook, citat de Gazeta de Sud.

Prin Vama Bechet pot acum trece în Bulgaria, și apoi către Grecia, turiștii care pleacă în vacanțe

„Am promis public, în urmă cu două săptămâni, că deblocarea Vămii Bechet pentru turiști va ajunge pe agenda de lucru a Guvernului.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 795 din 28/07/2021 se abrogă Anexa nr. 3, art.5, pct. 2, litera C, articol care ținea deschis punctul de frontieră Bechet doar traficului de marfă, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, de la 1 august 2021 românii vor putea trece prin punctul de frontieră Bechet, punct important pentru turiștii care vor să ajungă în Grecia sau la Sofia, acesta fiind cel mai scurt traseu.

Demersurile pe care le-am inițiat către Guvern și către celelalte instituții ale statului au fost vocile românilor și, în special, ale oltenilor care mi-au solicitat să găsim cu celeritate o soluție pentru Vama Bechet” a scris deputatul Daniel Gheba.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO