Valabilitatea voucherelor de vacanță emise în 2019 și 2020 va fi prelungită până la finalul anului următor

Ultima actualizare: 08-12-2021 19:13
Vacanta
Shutterstock

Prelungirea valabilității voucherelor de vacanţă emise în 2019 și 2020 este necesară deoarece o parte dintre vacanţele achiziţionate prin această metodă de plată nu au putut fi derulate corespunzător din cauza pandemiei, a transmis Ministerul Turismului.

 

Guvernul a analizat miercuri, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă privind reluarea acordării voucherelor de vacanţă, care prevede acordarea acestor vouchere pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

"În actualul context epidemiologic, este necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 31 decembrie 2022. Acest lucru este prevăzut în proiectul de act normativ, fiind subliniat că o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism, conform clauzelor contractuale, sau nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea acestora", se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

În context, ministrul de resort, Constantin-Daniel Cadariu, a arătat că măsura acordării de vouchere de vacanţă a fost benefică atât pentru salariaţi cât şi pentru operatorii din turism în condiţiile în care aceste instrumente au determinat aproximativ un milion de români să consume produse locale, călătorind pe plan intern.

"Un deziderat al acestui Guvern este reluarea acordării voucherelor de vacanţă şi astăzi, prin dezbaterea proiectului, facem un pas important pentru a-l duce la îndeplinire. Măsura s-a dovedit a fi benefică pe durata implementării ei atât pentru salariaţi, cărora li s-a oferit o nouă ocazie să îşi redescopere ţara în vacanţele lor, dar mai ales pentru operatorii din turism. Mai exact, voucherele de vacanţă au determinat aproximativ un milion de români să consume produse locale, călătorind aici, acasă. În această manieră au fost atenuate, într-o mare măsură, efectele negative ale pandemiei COVID-19, iar pentru continuitate consider oportună promovarea actului normativ în cel mai scurt timp cu putinţă", a declarat Cadariu.

Pe perioada 2022 - 2026, voucherele de vacanţă urmează să fie emise doar pe suport electronic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO