Valabilitatea voucherelor de vacanță emise în 2019 și 2020 va fi prelungită până la finalul anului următor

Vacanta
Shutterstock

Prelungirea valabilității voucherelor de vacanţă emise în 2019 și 2020 este necesară deoarece o parte dintre vacanţele achiziţionate prin această metodă de plată nu au putut fi derulate corespunzător din cauza pandemiei, a transmis Ministerul Turismului.

 

Guvernul a analizat miercuri, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă privind reluarea acordării voucherelor de vacanţă, care prevede acordarea acestor vouchere pentru angajaţii din sectorul bugetar, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

"În actualul context epidemiologic, este necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în perioada ianuarie 2019 - decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 31 decembrie 2022. Acest lucru este prevăzut în proiectul de act normativ, fiind subliniat că o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător de către agenţiile de turism, conform clauzelor contractuale, sau nu au putut fi prestate de către furnizorii de servicii, impunându-se despăgubirea acestora", se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

În context, ministrul de resort, Constantin-Daniel Cadariu, a arătat că măsura acordării de vouchere de vacanţă a fost benefică atât pentru salariaţi cât şi pentru operatorii din turism în condiţiile în care aceste instrumente au determinat aproximativ un milion de români să consume produse locale, călătorind pe plan intern.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Un deziderat al acestui Guvern este reluarea acordării voucherelor de vacanţă şi astăzi, prin dezbaterea proiectului, facem un pas important pentru a-l duce la îndeplinire. Măsura s-a dovedit a fi benefică pe durata implementării ei atât pentru salariaţi, cărora li s-a oferit o nouă ocazie să îşi redescopere ţara în vacanţele lor, dar mai ales pentru operatorii din turism. Mai exact, voucherele de vacanţă au determinat aproximativ un milion de români să consume produse locale, călătorind aici, acasă. În această manieră au fost atenuate, într-o mare măsură, efectele negative ale pandemiei COVID-19, iar pentru continuitate consider oportună promovarea actului normativ în cel mai scurt timp cu putinţă", a declarat Cadariu.

Pe perioada 2022 - 2026, voucherele de vacanţă urmează să fie emise doar pe suport electronic.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Voucherele de vacanță ale bugetarilor vor fi valabile până la finele anului următor
Voucherele de vacanță ale bugetarilor vor fi valabile până la finele anului următor

Voucherele de vacanță ale bugetarilor vor fi valabile până la finele anului următor. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.