Val de tâlhării, comis de doi elevi, în fața unui liceu. Una dintre victime a fost înjunghiată

Ultima actualizare: 23-01-2020 18:16

Lanț de tâlhării comise de doi băieți, unul de 10 ani, celălalt de 17 ani, în fața celui mai bun liceu din Brăila.

Cei doi le-au cerut bani și țigări mai multor elevi pe care i-au agresat, iar pe un adolescent de clasa a noua, de la un alt colegiu, l-au înjunghiat în picior.

Plin de sânge, elevul rănit a plecat singur, cu autobuzul, la spital. Revoltător este și faptul că mai multe persoane aflate în zon[ au ignorat incidentele, iar asistenta medicală a liceului, care i-a acordat îngrijiri unuia dintre copiii răniți, l-ar fi sfătuit... să nu reclame atacul.

Atacurile în serie s-au petrecut lângă liceul Gheorghe Munteanu Murgoci, aflat în centrul Brăilei, peste drum de primărie și prefectura, lângă o bancă și mai multe magazine. Cu toate acestea, nimeni nu a văzut că elevii sunt talhariti.

Mihăiță Șolcă, tatăl elevului rănit: „I-au cerut bani. Le-a dat un leu, că avea în buzunar un leu mărunt. Au încercat să îl percheziționeze. În timpul ăsta, el a refuzat să fie percheziționat, i-a rugat să-l lase-n pace. Ei au început să scoată cuțitele, să-l amenințe, să-l înjure. L-au înjunghiat în picior, exact deasupra genunchiului”.

Băiatul de 15 ani a urcat într-un autobuz, și-a sunat tatăl și a coborât direct la spital.

Acolo a ajuns șchiopătând și cu pantalonii plini de sânge. Medicii i-au cusut rana, l-au ținut sub observație câteva ore și l-au externat, cu recomandarea de a sta imobilizat la pat cel puțîn șapte zile.

Șocant este faptul că atacul asupra elevului de clasa a noua s-ar fi petrecut chiar sub ochii paznicului școlii.

Mihăiță Șolcă, tatăl elevului rănit: „Mi-a spus că, în momentul în care cei doi s-au luat de el, a zis că s-a uitat în ochii paznicului. Erau la 6, 7 metri de el. S-a uitat în ochii paznicului, mi l-a descris amănunțit, că avea o căciulă neagră, și paznicul s-a întors cu spatele, a intrat în curtea liceului și-a trântit poarta după el”.

 

Prof. Dan Ghiorghiță, inspector școlar general-adjunct, Brăila: „Agentul de pază, care este angajatul firmei de pază cu care asociația de părinți are contract, a colegiului Murgoci, își desfășoară activitatea în spațiul școlar. Ne-am informat de la acesta, spunându-ne că nu a văzut acest incident”.

Într-un interval de o oră, alți trei elevi ai Colegiului Murgoci au fost tâlhăriți de cei doi indivizi.

Una dintre victime a ajuns la cabinetul medical al liceului, unde asistenta, care i-a pansat o zgârietură, ar fi sfătuit-o să nu reclame incidentul. Conducerea școlii a cerut lămuriri, dar cadrul medical a invocat confidențialitatea dintre medic și pacient.

Prof. Florentin Cimpoae, director adjunct al Colegiului Gheorghe Munteanu Murgoci, Brăila: „Am sunat-o pe doamna asistență, solicitându-i să-mi relateze ce s-a întâmplat la dumneaei în cabinet. Dumneaei mi-a spus că nu da nicio informație, sunt date confidențiale, ulterior precizându-mi că, de astăzi, intră în concediu medical”.

 

Geanina Niculae, purtător de cuvânt IPJ Brăila: „Polițiștii i-au identificat pe rază municipiului pe doi minori cu vârstele de 10, respectiv 17 ani, bănuiți de comiterea faptelor. În cauza a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la tâlhărie calificată și tâlhărie calificată în formă continuată."

Cei doi agresori sunt cercetați, deocamdată, în stare de libertate.

Citeste și...
Parteneri