”Vaccinarea la chiuvetă”. Anchetă, după ce mai mulți oameni care apar ca vaccinați au ajuns în stare gravă cu Covid la spital
”Vaccinarea la chiuvetă” - așa a denumit managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara posibila fraudă care ar fi sursa bolnavilor de COVID imunizați care ajung în stare mult prea gravă în grija medicilor.
Doctorii vorbesc despre o faptă care s-ar putea petrece acolo unde se administrează vaccinul într-o singură doză. Serul ar ajunge în chiuvetă, în loc să fie administrat, în timp ce pacientul primește certificatul de vaccinare.
Polițiștii au deschis un dosar penal, care deocamdată nu vizează persoane, ci doar două infracțiuni.
Întreaga poveste a pornit de la un pacient din Argeș, care s-a prezentat la spital și a recunoscut, într-un final, că are un certificat fals de vaccinare, potrivit președintelui Societății de Medicină de Familie din Timiș.
Mihai Iacob, președintele Societății Medicilor de Familie Timiș: "Noi nu putem să dăm date pentru că suntem protejați sau sunt protejați acești pacienți de GDPR, a ajuns într-o formă moderată spre severă la spital și acest pacient ar fi precizat aceste afirmații, că nu știm încă".
Raul Pătrașcu, managerul Spitalului de Urgență Județean din Timișoara: "Ei preferă să nu creadă în acest diagnostic, să spună că sunt imunizați, crezând că poate nu vor avea parte de un anumit tratament sau vor avea parte de alte tipuri de tratamente".
Frauda ar fi posibilă în centrele de vaccinare cu Johnson & Johnson
Odată ce informațiile au apărut în spațiul public, polițiștii s-au sesizat.
Andreia Jerdea, purtător de cuvânt al IPJ Timiș: "A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterilor bolilor, în care se efectuează cercetări".
În acest moment, la Terapie Intensivă, în toate spitalele din Timiș sunt internați 16 bolnavi.
Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara au fost printre primii din țară care au tratat bolnavi de COVID-19. Așa că simptomele prea grave cu care au venit unii pacienți vaccinați le-au atras atenția.
Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara: "Când vezi persoane tinere cu distrucție peste 50% pulmonară, dar sunt vaccinați, începi să-ți pui un semne de întrebare și acum ancheta este în curs, cine a făcut și cum a făcut".
Acest tip de fraudă, spun medicii, ar fi posibil în centrele în care se administrează serul Johnson & Johnson, pentru că este vorba despre o singură doză.