Vaccinarea întârzie la o maternitate din Galați. Manager: „Oamenii erau rezervaţi privind vaccinarea”

Ultima actualizare: 07-01-2021 17:54
Vaccin

 Vaccinarea anti COVID-19 întârzie la Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi, niciun cadru medical nefiind imunizat până în prezent, scrie Monitorul de Galați.

 

Managerul unităţii medicale spune că vaccinarea a fost amânată deoarece şi-au dat acordul foarte puţine persoane. „Oamenii erau încă rezervaţi privind vaccinarea”.

Din cei 140 de angajaţi ai Spitalul Clinic de Obstretică Ginecologie Galaţi, doar 24 de cadre medicale, dintre care opt medici, un asistent medical si o infirmieră, s-au înscris iniţial pe listă pentru a se vaccina. Pentru a fi eficienţi şi a evita pierderile de doze de vaccin, s-a stabilit ca vaccinarea să fie amânată. Între timp, a continuat campania de informare. Conducerea maternităţii este încrezătoare că numărul celor care se vor înscrie pe listă pentru vaccinarea COVID-19 va creşte.

„Pe data de 11 ianuarie, sunt programaţi 45 de angajaţi si pe 12 ianuarie, 5. Numărul celor care şi-au dat acordul pentru vaccinare a crescut, conştientizând importanţa vaccinării. Sigur, exemplul celor din jur a jucat un rol important în acest sens. La prima catagrafiere efectuată, am avut pe liste 24 de angajaţi care şi-au dat consimţământul pentru vaccinarea împotriva COVID 19. Dintre aceştia, opt medici, un asistent medical şi o infirmieră. Ceilalţi sunt din cadrul personalului administrativ. Dintre acestia, 24 în prima săptămână, unii erau în concediu. Pentru a respecta prevederile legale privind organizarea centrului de vaccinare, modul de utilizare eficientă a dozelor de vaccin, evitarea pierderilor, am făcut această programare”, ne-a declarat medicul Costinela Georgescu, managerul maternităţii „Buna Vestire” din Galaţi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO