Unul dintre câinii agresivi din Iaşi, adus acasă. Proprietara ţine poarta deschisă

Dată publicare: 28-01-2018 13:51
Dată actualizare: 31-01-2018 13:38


iasi, caine, muscat, persoanem autoritati, Amstaf

Unul dintre cei trei câini Amstaff care au atacat trecători pe stradă a fost adus înapoi, iar proprietara stă cu poarta larg deschisă, spun oamenii din zonă.

Potrivit Ziarul de Iaşi, oamenii evită acum să treacă prin faţa casei proprietarei câinilor, de teamă că vor fi atacaţi. „E o chestiune de timp până la altă tragedie”, spune un vecin. Proprietara stă însă cu poarta larg deschisă fiindcă, le-a spus ea vecinilor, câinele „trebuie să ia aer“.

Femeia în vârstă de 60 de ani care deţine trei câini Amstaff a luat acasă unul dintre exemplarele transportate la Pa¬docul din Tomeşti după ce acum două săptămâni câinii au atacat 3 trecători. Ieşenii de pe strada Fundac Tănăsescu, acolo unde trei oameni au fost atacaţi de doi câini Amstaff, sunt speriaţi şi intenţionează să ceară sprijinul Primăriei Iaşi.

Oamenii au povestit pentru Ziarul de Iaşi că, din 2015, de când cei trei câini au fost aduşi în casa de pe strada Fundac Tănăsescu, nu mai au linişte.„Au atacat de foarte multe ori oamenii de pe stradă. Femeia are mai multe dosare penale pentru astfel de fapte. Cum este posibil să o lase să ia câinele acasă când se ştie ce s-a întâmplat acum două săptămâni. Mie îmi este frică pentru soţia şi copilul meu“, susţine un vecin. Ei spun acum că vor cere ajutorul primarului.

Potrivit conducerii Padocului Tomeşti, exemplarul pe care Silvia Albu l-a luat acasă este o femelă bolnavă, care nu ar fi fost implicată în incidentul de pe 14 ianuarie. „Căţeluşa a fost revendicată de stăpână, şi i-am încredinţat-o pentru că doamna este proprietara animalului. În plus, animalul este bătrân şi are scrisoare medicală potrivit căreia suferă de metastaze canceroase“, a declarat Anca Tărăboanţă, directoarea padocului.

Întrebată dacă re¬prezentanţii Poliţiei Iaşi au fost anunţaţi că Silvia Albu şi-a revendicat unul dintre câini, şefa Padocului Tomeşti a răspuns că „probabil ştiu“.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO