Unul dintre polițiștii răniți în Vâlcea va fi operat. Ce transportau agresorii în dubă


Ultimul update: Joi 21 Noiembrie 2019 09:55
Data publicarii: Joi 21 Noiembrie 2019 09:20
Categorie: Stiri actuale

Doi poliţişti din judeţul Vâlcea au ajuns la spital după ce au fost loviţi de doi suspecţi pe care voiau să-i controleze.

Agenţii au somat şoferul unei autoutilitare să oprească, în localitatea Prundeni, însă acesta i-a ignorat.

Poliţiştii au tras mai multe focuri de armă şi au urmărit maşina până în faţa unei case, unde şoferul şi pasagerul său, împreună cu alţi indivizi, i-au luat la bătaie.

În urma scandalului, ministrul de Interne a solicitat că un reprezentant MAI să meargă personal la faţa locului pentru a verifica situaţia.

Poliţiştii au fost salvaţi de colegii lor din Drăgăşani, chemaţi în ajutor. Ulterior, s-a dovedit că cei aflaţi în maşină, doi fraţi, transportau ilegal porci, şi aveau acasă o adevărată crescătorie. Indivizii au fugit imediat după ce i-au bătut pe agenţi. Mai mult, în timpul conflictului, unul dintre suspecţi ar fi luat pistolul unui agent şi l-ar fi ameninţat.

Maria Bursa, mama suspecţilor: "S-au îmbrâncit, într-adevăr, s-au bătut, dar nu ştiu din ce conflict. Aici au tras cu glonţul şi aicea era harababura de poliţai, doamnă, ei, amândoi! Şi îmbrânceli din alea, din alea, le-au sărit pistoalele din mână. Şi pistoalele le-am găsit şi le-am pus aicea. Nu mai scăpăm de ei, cu gloanţele!"

Cei doi au fost prinşi în trafic, în Slatina, şi au fost duşi la Parchetul din Drăgăşani, judeţul, Vâlcea, pentru audieri.

Cătălin Udrea, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea: „Poliţiştii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei, aceştia efectuând 9 focuri de armă în plan vertical. În cele din urmă, autoutilitara a oprit în faţa unei locuinţe din satul Calina, iar în timp ce poliţiştii s-au deplasat către autoturism, aceştia au fost agresaţi de către şofer şi alte persoane de la faţa locului.”

Un agent în vârstă de 29 de ani a fost transferat la spitalul din Râmnicu Vâlcea, pentru investigaţii amănunţite. Acesta va fi transferat la o clinică din Bucureşti şi urmează să fie operat.

Dr. Dan Ponoran manager Spitalul Vâlcea: „Prezenta un traumatism cranio-facial cu fractură de piramidă nazală, dar era stabil din punct de vedere hemodinamic. Deocamdată este investigat, dar, din ce am înţeles de la colegii de la UPU nu pune probleme.”

O mulţime de poliţişti şi jandarmi i-au însoţit pe reprezentanţii DSV în curtea celor doi fraţi. Autorităţile au găsit circa 120 de porci, toţi fără forme legale, aduşi din diverse regiuni în care a fost semnalată pesta porcină şi unde este interzisă comercializarea şi transportul.

Dr. Minodora Văduva, DSV Vâlcea: "Sunt porci aduşi: din Dolj, din Arad, din Bihor din judeţe cu pesta, da, v-am spus. În afară de Suceava, toată ţara e în restricţie de mişcare. Majoritatea sunt crescuţi de noi, doamnă. Noi am fost aici în curte. Nu sunt crescuţi de dvs !"

Toţi porcii au fost eutanasiaţi. Indivizii, de 28 şi 31 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Filmul conflictului dintre polițiști și clanul din Vâlcea. De ce i-a blestemat mama agresorilor
Polițiști în misiune, bătuți de un clan de romi în Vâlcea. Ce capcană le-au întins agenților
VIDEO PROTVPLUS.RO