Cei patru romani blocati in Malaysia, evacuati din zona afectata de inundatii. Unde sunt acum

Ultima actualizare: 28-12-2014 06:47
Inundatii in Malaysia

In cursul diminetii de joi, cei patru romani blocati, alaturi de alti 120 de turisti straini, in Parcul National Taman Negara din Malaysia, au fost evacuati, acestia indreptand-se in prezent spre capitala Kuala Lumpur.

Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, in cursul diminetii de joi au fost initiate "operatiuni complexe de evacuare a celor patru turisti romani sinistrati alaturi de ceilalti 120 de turisti straini in Parcul National Taman Negara din Malaysia".

Operatiunile de evacuare au fost realizate cu succes, cu ajutorul elicopterelor si barcillor de salvare, in pofida conditiilor meteorologice nefavorabile.

Toti turistii au fost transportati in apropierea orasului Jerantut, intr-o zona sigura. Din aceasta locatie, intregul grup a fost imbarcat in microbuze si se afla in drum spre Kuala Lumpur.

MAE mai precizeaza ca Ambasada Romaniei la Kuala Lumpur a tinut legatura atat cu cei patru cetateni romani, cat si cu autoritatile malaysiene pe tot parcursul noptii de miercuri spre joi, dar si al diminetii de joi, rezultand ca acestia sunt intr-o stare de sanatate buna.

Pe durata transportului catre Kuala Lumpur, misiunea diplomatica romana ramane in legatura cu cei patru cetateni romani si va continua demersurile de asistare a acestora si la sosirea in capitala malaysiana.

Turistii blocati de inundatii in resortul hotelier Mutiara, aflat in Parcul Național Taman Negara din Malaysia, ca urmare a efectelor unui muson care a provocat, pe 22 decembrie, inundații extrem de puternice in zona au fost relocati, miercuri, intr-o scoala din Kuala Tahan, unde nu exista pericolul de inundatii.

Ministerul Afacerilor Externe transmite "multumirile si aprecierile sale autoritatilor malaysiene pentru eforturile depuse pana in prezent pentru salvarea si evacuarea celor patru cetateni romani alaturi de integul grup de turisti straini sinistrati".

Totodata, MAE le multumeste tuturor ambasadelor din cadrul statelor care au avut cetateni sinistrati in Parcul National Taman Negara, pentru implicare in cadrul demersurilor initiate pe langa autoritatile malaysiene, in vederea evacuarii de urgenta a celor patru cetateni romani impreuna cu intregul grup afectat de inundatiile din Malaysia.

Parcul Taman Negara, o destinatie turistico-ecologica populara care cuprinde 434.300 de hectare de padure tropicala, este afectat de cele mai puternice inundatii inregistrate din 1971. Inundatii importante au afectat, de asemenea, coasta de est a tarii, potrivit agentiei Bernama.

Partea de est a Malaysiei este afectata frecvent de inundatii, in perioada musonului de nord-est. In 2014 aproximativ 60.000 de persoane au fost evacuate din cauza inundatiilor, cele mai multe pe coasta de est, potrivit ultimelor date publicate de Bernama.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO