Teatrul Nottara se muta in Sala de spectacole a Palatului Cotroceni. Cand are loc prima reprezentatie

Ultimul update: Sambata 28 Noiembrie 2015 06:57
Data publicarii: Miercuri 25 Noiembrie 2015 13:04
Categorie: Actualitate

Actorii teatrului Nottara vor juca pe scena de la Cotroceni. Dupa ce au ramas pe drumuri pentru ca teatrul lor se afla intr-o cladire cu bulina rosie si a fost inchis, artistii au fost invitati la palatul prezidential.

Este insa o solutie provizorie si in fiecare luna va avea loc o singura reprezentatie pentru ca spatiul este mic. Prima piesa se va juca pe 5 decembrie. Raman insa alte 30, pe care publicul vrea sa le vada.

Palatul Cotroceni a intins o mana de ajutor teatrului Nottara. Directorul institutiei a fost invitat miercuri seara sa vada scena pe care presedintele le-o pune la dispozitie actorilor.

Sala impresioneaza prin arhitectura sa, dar din pacate, este destul de mica, are doar 160 de locuri.

Marinela Tepus, directorul Teatrului Nottara: Vom juca lunar pana la rezolvarea situatiei. Primul spectacol va avea loc pe 5 decembrie si se va numi "Teatrul Nottara si invitatii sai".

Pentru ca programul evenimentelor la palatul Cotroceni este foarte incarcat, actorii pot sustine o singura reprezentatie pe luna. Si asteapta o solutie pentru restul pieselor.

Dan Bordeianu, actor: "Teatrul suntem noi, oamenii care lucreaza, piesele care se joaca. In momentul asta suntem 33 de spectacole, 3 care se repeta. Ar fi 36 de spectacole la care s-ar trage cortina pentru spatiul asta, dar pentru altele, sper ca nu."

Ada Navrot, actrita: "S-a creat un flux pozitiv, lumea e putin derutata, e normal. Trebuie respectata legea, dar ea trebuie vazuta clar de specialisti, evident, ca suntem in epoca specialistilor."

Guvernul incearca sa rezolve problema teatrului Nottara si a altor cinematografe sau teatre care si-au inchis portile pentru ca se afla in cladiri periculoase.

Dan Suciu, purtator de cuvant guvern: "Institutii teatrale care nu isi mai poti desfasura activitatea in salile, teatre, din cauza conditiilor de securitate sa gasim impreuna o solutie ca activitatea sa continue. Chiar daca nu in locul respectiv."

Si cinema Patria si teatrul Foarte Mic sunt inchise din cauza cladirilor cu risc de pericol in cazul unui cutremur.

Comunicatul Administratiei Prezidentiale:

"Miercuri, 25 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, a avut loc o intalnire intre reprezentanti ai Administratiei Prezidentiale si directorul Teatrului Nottara, doamna Marinela Tepus. Dialogul a avut loc pe fondul suspendarii, pe termen nedefinit, de catre conducerea Teatrului Nottara a tuturor spectacolelor si evenimentelor programate in salile situate in cladirea de pe Bd. Magheru, nr. 20, sector 1, Bucuresti.

Administratia Prezidentiala va pune la dispozitia Teatrului Nottara Sala de spectacole a Palatului Cotroceni, in conditiile convenite printr-un protocol incheiat intre cele doua parti pentru desfasurarea activitatii teatrului, in masura in care spatiul permite acest lucru.In urma discutiei, s-a stabilit ca o prima reprezentatie sa aiba loc sambata, 5 decembrie a.c., ora 19.00, sub titulatura “Teatrul Nottara si invitatii sai”.

Administratia Prezidentiala si-a manifestat disponibilitatea de a gazdui spectacolele Teatrului Nottara, in acord cu posibilitatile sale, pana la rezolvarea situatiei actuale" a anuntat administratia prezidentiala intr-un comunicat.
 

Dupa 70 de ani, Teatrul Nottara se inchide, iar la Cinema Patria nu mai ruleaza filme.
Dupa 70 de ani, Teatrul Nottara se inchide, iar la Cinema Patria nu mai ruleaza filme. "Dorim o cladire atestata istoric"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Copii, zapada
Primele școli închise din cauza ninsorii. Elevii nu vor merge nici marți la ore
Vremea rea face primele victime. Un autocar a derapat și s-a răsturnat
O casă a luat foc din cauza unui coș de fum necurățat. Bătrân salvat în ultima clipă
Femeie din Argeş, cu arsuri grave la ambele picioare, a aşteptat 12 ore pentru un pat în spital. Declaraţia fiului
Cine ar fi pus la cale descoperirea "tabloului de Picasso" într-un sat din Tulcea. Anunţul făcut pe Facebook
Un liceu din Sighetu Marmaţiei, printre cele mai bune din Europa. Ce învaţă elevii
Gunoi pe strada
Străzile din mai multe orașe, transformate în gropi de gunoi. Obiectele aruncate de oameni
Prețul plătit de un șofer care a condus beat: „Mi-a marcat viața”
O ambulanță și 6 mașini au rămas înzăpezite pe un drum din Vrancea
Greva de avertisment de la metrou, declarată nelegală. De ce greva generală nu va fi anulată
Gestul care a dus la un accident în lanț, lângă Pitești
Un autocar s-a răsturnat pe DN 2, din cauza vitezei. 9 oameni au ajuns la spital