Unde s-a internat Episcopul Hușilor, bolnav de Covid-19. ”Dumnezeu ne va ajuta pe toți”

11-09-2020 17:05


Unde s-a internat Episcopul Hușilor, bolnav de Covid-19. ”Dumnezeu ne va ajuta pe toți”

Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, s-a internat într-un container din curtea spitalului din Bârlad, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19.

 

Gestul episcopului i-a impresionat pe pacienți, care apreciază faptul că PS Ignatie a ales să fie tratat alături de ei, într-unul dintre cele cinci containere dedicate bolnavilor de Covid-19 din curtea Spitalului ”Elena Beldiman” din Bârlad, scrie Vremea Nouă.

”E de-o simplitate și de o căldură în purtarea sa Prea Sfințitul, că nici nu știi că el e Episcopul Hușilor. Ar fi putut sta acum în lux, într-o rezervă cu medici mulți în jurul său. Dar dânsul a cerut să fie adus aici, cu noi. Mănâncă cu noi, stă cu noi în container, ne vorbește, primește același tratament cu noi. Dumnezeu ne va ajuta pe toți”, a spus unul din pacienții internați alături de înaltul prelat.

„Episcopia Hușilor dorește să aducă la cunoștința opiniei publice că Părintele Episcop Ignatie, în urma efectuării unui test pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, a fost declarat pozitiv. Preasfinția Sa a luat măsura izolării încă de la primele simptome, înainte de primirea rezultatelor testului, iar după confirmare a mers pentru a se interna la Spitalul ”Elena Beldiman” din Bârlad”, a transmis Episcopia Hușilor.

 

Ce spunea PS Ignatie la începutul pandemiei

 

Episcopul Ignatie îndemna încă de la începutul pandemiei să fie respectate cu strictețe recomandările autorităților.

”Virusul nu umblă de unul singur, ci este „transportat” de oamenii contaminați. În mod paradoxal, distanțarea socială și fizică dintre oameni coincide cu o apropiere mai profundă de Hristos și, implicit, o apropiere sufletească mai intensă între noi. Țineți cont doar de ceea ce vă este comunicat oficial de către autoritățile abilitate în gestionarea crizei în care ne aflăm și de ceea ce spun specialiștii în domeniu”, spunea în martie PS Ignatie.

 

 

Sursa: Cristian Anton

VIDEO PROTVPLUS.RO