Episcopul Ignatie cere credincioșilor să intre în carantină mediatică: fără telefoane, Facebook sau știri

Ultima actualizare: 03-03-2020 12:28
PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a cerut credincioșilor să intre în carantină mediatică

Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, a cerut credincioșilor săi, la intrarea în Postul Paștelui, să-și impună o ”carantină mediatică”, timp în care să renunțe la telefoane, Facebook și orice fel de știri.

”Postul este o jertfă și cred că este o jertfă și să renunțăm la telefon”, a spus PS Ignatie, la slujba de domunică, de la Catedrala Episcopală din Huși, conform Vreme Nouă.

„Lumea în care trăim este una prin excelență a virtualului, a videocrației. Trăim într-o eră a tehnologiei și se mai impune și un alt tip de post, o carantină mediatică”, și-a început episcopul cuvântarea.


Ca parte a postului digital, PS Ignatie a cerut credincioșilor ruperea ”dependenței de tehnologie”.


”Să ne propunem, cel puțin în prima săptămână, să fim mai puțin dependenți de telefoane, de rețelele de socializare, de conturile de mail, ca să nu pătrundă neliniștea pe care acestea o aruncă în noi.
Tehnologia este o binecuvântare, dar are și un revers foarte delicat, pentru că fragmentează foarte mult gândirea.
Dobândim o dependență de tehnologie încât ne este foarte greu să ne desprindem”, a mai spus episcopul Ignatie.

Episcopul Hușilor a dat exemplul călugurilor, completând că ”diavolul trebuie să fie doborât prin puterea postirii”.

”Cred că se impune, în lumea în care trăim, și un asemenea tip de post. Postul este o jertfă și cred că este o jertfă și să renunțăm la telefon.
În tradiția noastră, prima săptămână din post este foarte aspră. Este numită Săptămâna Curată, aproape echivalentă cu Săptămâna Patimilor.
În mănăstiri, unde se ține cu maximă rigurozitate această săptămână, se închide trapeza și călugării nu mănâncă nimic, cu excepția zilelor de miercuri și vineri când se slujește Liturghia Darurilor mai înainte sfințite.
De ce? Pentru ca diavolul să fie doborât prin puterea postirii.
Ar fi foarte bine să ne desprindem cât mai mult de cele care nu ne aduc liniște”, a încheiat PS Ignatie cuvântarea de la începutul Postului Paștelui.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO