Un tânăr din Sibiu a intrat înarmat cu un pistol într-un liceu și a amenințat o elevă

Dată publicare: 19-03-2021 16:06
Dată actualizare: 19-03-2021 17:36


Momente de panică într-un liceu din oraşul Cisnădie, Sibiu. Un tânăr de 18 ani fost elev al şcolii a intrat într-o clasă în timpul lecţiilor şi a ameninţat cu pistolul.

A ieşit mai apoi val-vârtej şi a fugit înainte ca cineva să-l poată opri. Poliţiştii l-au găsit în scurt timp, acasă, iar băiatul le-a declarat că arma era neletală şi că a aruncat-o într-un râu.

Adolescentul, elev în clasa a 12-a, în Sibiu, a intrat în şcoală sub pretextul că vrea să-şi viziteze foştii colegi și să se consulte cu ei în privinţa obţinerii unui atestat profesional.

A dat buzna în clasă, fluturând pistolul în aer.

Maria Gabriela Dietrich, directoarea liceului Gustav Gundisch din Cisnădie: ”A început să ameninţe o elevă care era la tablă, rezolva un exerciţiu. Că dacă nu îi trimite nu ştiu ce mesaje, o va aştepta cu un pistol”.

După ce a reuşit să-i bulverseze pe toţi cei prezenţi, băiatul a ieşit din clădire. Eleva ameninţată a lămurit lucrurile: tânărul era nemulţumit că nu-i netezeşte calea spre o altă fată.

Maria Gabriela Dietrich, directoarea liceului Gustav Gundisch din Cisnădie: ”Ar fi trebuit să transmită aceste mesaje unei prietene dar ea a spus că nu face pe intermediarul între el şi acea fată. Probabil de aici supărarea”.

La intrarea în şcoală, tânărul și-a stăpânit bine furia, spun toţi. Şi-a salutat, chiar, un fost profesor, fără să dea nimic de bănuit.

Cornel Maria, profesor de istorie: ”Mi-a zis că a venit să-şi vadă un fost coleg, să rezolve ceva pentru atestat, el fiind la liceul economic din Sibiu. L-am întrebat cum se descurcă cu materiile de bacalaureat, a zis că foarte bine, i-am urat succes şi cam atâta”.

Polisțiștii l-au căutat pe suspect prin oraş. L-au găsit acasă.

Luciana Lazăr, purtător de cuvânt Poliţia Sibiu: ”Arma cu care ar fi ameninţat victima nu a fost găsită asupra sa, declarând că a aruncat-o în albia unui râu. A declarat că era un pistol de tip airsoft, cu bile de plastic”.

Tânărul este cercetat, în arest la domiciliu, pentru ameninţare, tulburarea liniştii publice şi folosirea, fără drept, a unor obiecte periculoase.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO