Scene uluitoare în Târgoviște. Doi tineri pe jumătate dezbrăcaţi au atacat cu sabia un autobuz

Dată publicare: 26-04-2021 16:35
Dată actualizare: 26-04-2021 17:54


S-au derulat scene uluitoare, luni dimineaţă, pe o stradă din Târgovişte, în judeţul Dâmboviţa. Doi tineri agitaţi s-au pus înaintea unui autobuz de călători şi au spart geamul şoferului cu o sabie.

Şoferul a reuşit să sune la timp la 112, iar un echipaj de poliţie a sosit imediat acolo şi i-a încătuşat pe cei doi teribilişti.

Atacul s-a produs puţin după ora 9, pe un bulevard din Târgovişte. Cei doi indivizi, de 22 şi 27 de ani, cercetaţi şi în alte dosare penale, erau pe jumătate dezbrăcaţi şi extrem de agitaţi, în plină stradă.

Ion Gagiu, şoferul autobuzului: Din depărtare se zărea o persoană agitată, în jumătatea străzii, cu o sabie în mână. A mai acroşat o dubiţă, din sens opus, tot cu sabia a lovit-o. Acesta s-a oprit în dreptul autobuzului şi a început să dea cu sabia în geamuri, cel de la şofer mi l-a spart.
Reporter: Cât de mare era sabia?
Ion Gagiu: Peste 50 de centimetri, era un real pericol.

Întreg atacul s-a produs în mai puţin de un minut, povesteşte şoferul. Bărbatul a reuşit să tragă la timp autobuzul pe dreapta. Călătorul aflat în interior a coborât în siguranţă. În scurt timp, la faţa locului au apărut şi poliţiştii, care i-au imobilizat pe cei doi suspecţi, i-au încătuşat şi i-au dus la audieri. Toate scenele au fost înregistrate de camerele de supraveghere aflate în autobuz. Imaginile au intrat în posesia anchetatorilor, iar aceştia au declanşat cercetările.

Autobuzul face parte dintr-un lot de autobuze nou-nouţe, recent puse în funcţiune. Pagubele vor fi suportate de societatea de asigurări.

Ionuț Oprea, reprezentant Societate de Transport Public Târgovişte: „Suntem uluiţi de incidentul care a avut loc astăzi în Târgovişte. Autobuzele noastre sunt de puţin timp în exploatarea societăţii de transport. Ne gândim la siguranţa personalului.”

Cel care a lovit cu sabia a fost internat în secţia psihiatrie, pentru evaluare şi tratament de specialitate. Cel care l-a însoţit se afla la sediul poliţiei din Târgovişte, unde este audiat. Ambii sunt cercetaţi penal pentru ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO