Se relaxează restricțiile în Capitală, după ce incidența a scăzut sub 3,5 la mie. Ce trebuie să știm

Dată publicare: 26-04-2021 14:41
Dată actualizare: 26-04-2021 15:50


Deplasarea persoanelor este permisă în Bucureşti până la ora 22:00 şi în weekend, a informat, luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica, după şedinţa Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, operatorii economici pot funcţiona şi vineri, sâmbătă şi duminică până la ora 21:00, iar sălile de sport/fitness se pot redeschide.

"Restul măsurilor rămân în vigoare, cel puţin până incidenţa va scădea sub 3 la mie, ceea ce ne dorim cu toţii, pentru a putea să redeschidem sălile de spectacol, restaurantele, să avem o relaxare un pic mai mare. (...) Aplicabilitatea acestei hotărâri este începând cu ora 00:00 a zilei de mâine. (...) Pentru Paşte nu avem interdicţii suplimentare, sunt măsurile pe care le ştim cu toţii. În noaptea Paştelui este permisă deplasarea tuturor cetăţenilor care doresc să meargă la slujba de Înviere, în intervalul 22:00 - 5:00", a menţionat prefectul Capitalei.

Între timp, în țară continuă campania de imunizare. Astăzi a ajuns în România cea mai mare tranșă de doze de ser produs de Pfizer. Este vorba de 725.400 de doze. 175.500 dintre ele au rămas în centrul de stocare de la Institutul Cantacuzino.

Tot luni, la Guvern, are loc o ședință între premierul Cîțu, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, dar și primari din toată țara pentru a pune la punct detaliile în ceea ce privește continuarea campaniei de vaccinare. Știm că și până acum autoritățile centrale le-au cerut primarilor să se implice în campania de vaccinare. A fost inaugurat, săptămâna trecută, și primul centru mobil de vaccinare, în localitatea Afumați. Au autoritățile pregătite 20 de astfel de centre mobile, care pot fi trimise în zonele în care nu există medic de familie.

Până acum, la nivel național s-au vaccinat aproape 1,8 milioane de persoane. Aceste persoane au primit amândouă dozele de ser anti-Covid.

Între timp, a fost prezentat și bilanțul zilnic. Au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, 117 decese din cauza infecției Covid-19. În acest moemnt, în secțiile de terapie intensivă din toată țara sunt 1.354 de pacienți.

Luni, la Ministerul Sănătății a avut loc conferință de presă în care ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că, în acest moment, atât în Capitală, cât și în celelalte spitale Covid și suport Covid din țară, sunt locuri libere pentru cei aflați în stare gravă.


VIDEO PROTVPLUS.RO