Un student din Iași s-a filmat amenințând cu moartea un profesor: "Îți tai capul cu cuțitul"

Ultima actualizare: 04-06-2020 07:51
Un student din Iași s-a filmat amenințând cu moartea un profesor
BZI

O filmare de groază în care un student de la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), din Iași, îl amenință cu moartea pe unul dintre profesori, a fost dată publicității de presa locală.

În filmare, un student ține un cuțit în mână, în timp ce proferează injurii și îl amenință cu moartea pe profesorul Abel-Albert Policiuc, de la Facultatea de Informatică, susținând că se simte nedreptățit după un examen.

"Sunt un student nedreptățit al profesorului drd. Abel-Albert Policiuc. Acesta este un mesaj pentru tine, după examenul la Statistică! Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile…, în m… m…! Ai grijă cum te uiți pe temele alea! Știi cum îți taie capul acest obiect?!”, își începe discursul studentul.

Tânărul ar fi trimis filmarea mai multor colegi, iar unul dintre aceștia a distribuit-o pe mai multe grupuri, inclusiv grupuri interne ale studenților de la Facultatea de Informatică, scrie bzi.ro.

Reacția profesorului


Referitor la video, profesorul Abel-Albert Policiuc a declarat că nu își amintește să fi avut conflicte sau nemulțumiri legat de modul în care i-a evaluat pe studenți la cursuri.

„Din filmare, probabil că acesta este un fost student de-al meu. Voi analiza situația, pentru a stabili cum voi proceda. Din ce-mi amintesc, nu am avut conflicte sau nemulțumiri venite din partea studenților mei”, a spus Policiuc.

Decanul Facultății de Informatică, conf. univ. dr. Adrian Iftene, a demarat o anchetă și a propus exmatricularea studentului. De cealaltă parte, profesorul Abel-Albert Policiuc a făcut plângere la Poliție.

"Mai departe, conducerea de la Facultatea de informatică va cerceta cazul. De asemenea, urmează ca, în Consiliul de Administrație, să se decidă exmatricularea sa. Profesorul amenințat, care este acum la Suceava, a fost informat de caz și urmează să decidă dacă va face plângere penală. Nu se poate tolera așa ceva! Tânărul și-a cerut scuze public și a spus că a fost doar o glumă, însă nu este de tolerat așa ceva!”, au transmis, în exclusivitate pentru „BZI” sursele citate din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Studentul riscă, în eventualitatea în care va fi găsit vinovat, o amendă sau o pedeapsă cuprinsă între trei luni și un an de inchisoare, potrivit Noului Cod penal.

Filmarea de groază poate fi văzută AICI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO