Un sortiment de pește, retras de urgență de la raft de un hipermaket. Carnea este infectată

conserve peste
Getty

ANSVSA a anunțat, sâmbătă, că retailerul Kaufland a decis să retragă de la raft un sortiment de file de somn asupra căruia există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogenes.

Potrivit anunţului postat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), este vorba despre produsul "Fishmann File de Somn Afumat la Cald, 100 g", producător SC Eco Nrg SRL, iar loturile care vor fi retrase sunt L 700 150424, valabilitate 03.06.2024, L 700 290424 valabilitate 18.06.2024, L 700 140524 valabilitate 03.07.2024 şi L 700 210524 valabilitate 10.07.2024.

"Detalii referitoare la ceea ce este în neregulă cu produsul: este posibilă infectarea produselor cu Listeria Monocytogenes. Măsuri pe care trebuie să le ia consumatorul: clienţii care au achiziţionat produsele cu datele de identificare de mai sus, sunt rugaţi să returneze produsul la magazinul de unde l-au cumpărat", se precizează în anunţul citat.

Listeria monocytogenes este o bacterie Gram pozitivă, facultativ anaerobă, care provoacă listerioza - boală ce se transmite de obicei pe cale alimentară. Bacteria este frecvent prezentă în mediul înconjurător, în sol, vegetaţie şi fecalele animalelor, dar poate fi pusă în evidenţă şi în alimente crude, cum ar fi carnea proaspătă, laptele crud şi peştele, potrivit Agerpres.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
O familie întreagă a ajuns la spital după ce a mâncat kebab cu carne de urs
O familie întreagă a ajuns la spital după ce a mâncat kebab cu carne de urs

Șase membri ai unei familii americane au ajuns la spital cu trichineloză după ce au mâncat kebab cu carne de urs negru. Ursul fusese adus de un membru al familiei, iar carnea a fost congelată timp de 45 de zile, înainte de a fi preparată la grătar.  

Cum alegem cei mai buni și calitativi mici. Recomandările ANPC pentru români de 1 Mai
Cum alegem cei mai buni și calitativi mici. Recomandările ANPC pentru români de 1 Mai

Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea şi care nu au înscrisă, pe etichetă, data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită, transmite directorul general al ANPC, Paul Anghel.

Pățania unei familii din Satu Mare care a mâncat carnea de la porcul crescut în curte. Toți au ajuns la spital
Pățania unei familii din Satu Mare care a mâncat carnea de la porcul crescut în curte. Toți au ajuns la spital

O familie formată din cinci persoane, din care trei copii şi doi adulţi, a fost internată la spital după ce au consumat carne de porc din propria gospodărie, informează, vineri, DSVSA Satu Mare.  

Recomandări
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video
Ninge viscolit în munți: DRDP Craiova intervine cu utilaje, Oltenia sub cod galben de ninsori și vânt | Video

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova trasmite joi dimineaţă că în zonele montane ninge viscolit, fapt ce îngreunează acţiunile de deszăpezire.

Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”
Nadia Comăneci, mesaj emoționant de Crăciun: „Să aveţi un an extraordinar. Sărbători frumoase alături de cei dragi”

Nadia Comăneci, cel mai titrat sportiv român la Jocurile Olimpice, a postat în social media un mesaj de Sărbători, în care menţionează faptul că urmează un an olimpic.  

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.