Un șofer care se consideră „cetățean suveran” a accidentat un polițist care îl oprise la control

Ultima actualizare: 30-05-2020 19:41

Un incident şocant s-a petrecut vineri noapte, în Capitală. Șoferul unui vehicul aparținând unei platforme de transport l-a luat pe sus pe polițistul care-l oprise la control.

Din instinct, agentul s-a agățat de portieră, dar a căzut după câțiva metri. Fugarul, care avea și client, și-a continuat goana, dar a sfârșit cu mașina într-o schelă metalică. Este teafăr și a fost reținut pentru 24 de ore.

Puțin după 2 și jumătate dimineața, poliţistul de la Brigada Rutieră i-a făcut semn şoferului să oprească pe bulevardul Ștefan cel Mare. Radarul îl înregistrase cu 70 de kilometri pe oră.

Bărbatul a fost oprit de poliţişti chiar lângă Parcul Circului. Agenţii i-au cerut să se legitimeze, însă acesta a refuzat, motivând că este cetăţean suveran şi că îl cheamă Marius cu "m" mic."

Agentul de poliţie a dat să-l scoată pe bărbat de la volan, însă acesta a pornit mașina. Din reflex, poltisitul s-a agăţat de vehicul, dar nu a rezistat mai mult de câteva secunde. A căzut.

Cu două echipaje de poliţie pe urmele sale, şoferul a fugit de aceştia mai bine de un kilometru până a ajuns aici, la intersecţia cu Calea Dorobanţi. A făcut o manevră greşită şi a intrat într-un panou metalic.

Camerele de supraveghere surprind momentul impactului. Anchetatorii confirmă că în vehicul mai era o persoană. Fuseseră doi clienți inițial - unul a coborât la filtru. Ambii au fost audiați sâmbătă.

Agentul de poltie accidentat a mers la Insitututul de Medicină Legală ca să obţină dovada leziunilor suferite. Documentul va face parte din dosarul penal deschis pe numele șoferului, investigat pentru ultraj. Și compania care l-a angajat face propria anchetă.

Suspectul spune despre el însuşi că este suveran. Adică nu recunoaşte autoritatea statului şi, teoretic, nu foloseşte documente precum cartea de identitate sau permisul de conducere. Pe cel din urmă doar nu-l avea la el.

Poliţia nu a început o anchetă în acest sens.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO