Un roman s-a sinucis in Marea Britanie dupa ce a fost refuzat de 2 spitale. Medicii au spus ca nu inteleg limba romana

Ultima actualizare: 06-03-2015 07:27
Spital in UK

Un roman care credea ca este posedat de diavol s-a sinucis in Marea Britanie, dupa ce a fost refuzat de medicii englezi de 2 ori in 24 de ore.

Conform publicatiei Leicester Mercury, este vorba despre Simion Costin, care suferea de halucinatii si care fusese trimis initial la departamentul de urgenta al infirmeriei Leicester Royal, avand calificativul de "risc ridicat de sinucidere". Insa, pentru ca el nu stia limba engleza, iar medicii nu stiau limba romana, cei doi psihiatri care l-au consultat nu si-au dat seama cat de grava este problema.

Din acest motiv, Costin nici nu a fost internat si nu a primit nici medicamente care sa-i imbunatateasca situatia, asa ca a fost trimis acasa. Insa dupa 3 zile, el a murit.

Romanul muncea intr-o spalatorie auto din Wigston. Prietenul sau, Ionut Budu, care lucra in aceeasi spalatorie, a spus autoritatilor ca fostul sau coleg era un om placut de toata lumea, insa incepuse sa se poarte ciudat in primele saptamani ale anului 2014. Apoi, in martie, situatia s-a inrautatit.

"Credea ca el este diavolul, iar lumea care intra in contact cu el urma sa moara. De asemenea, spunea ca are ceva in el, o insecta sau asa ceva.. Si a mai spus ca voia sa se sinucida." - a declarat Budu la politie, prin intermediul unui translator.

La un moment dat, Budu si alti prieteni, fiind ingrijorati, l-au luat si l-au dus la Spitalul Glenfield, iar apoi la Infirmeria Leicester Royal. La primul consult de urgenta, condus de medicul de garda cu ajutorul unui doctor roman, s-a constatat ca Simion Costin prezinta un grad ridicat de sinucidere. De altfel, el a mai incercat sa-si ia viata in urma cu 9 ani, cand a sarit de la geamul etajului 2 al unei cladiri.

Cazul sau a fost dat mai departe catre Leicestershire Partnership Trust, care ar fi trebuit sa-i faca o analiza completa a starii mentale, insa acest lucru nu s-a intamplat deoarece nu a fost gasit un translator in limba romana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO