Un român întors din SUA după 30 de ani, tâlhărit de taximetriști. A cerut daune de 1 mil. $


Ultimul update: Vineri 28 Februarie 2020 11:28
Data publicarii: Vineri 28 Februarie 2020 11:22
Categorie: Stiri actuale
taxi

Doi taximetriști din Deva au fost condamnați la închisoare după ce au jefuit un român abia întors în țară, după 30 de ani petrecuți în SUA, relatează Ziarul Hunedoreanului.

Judecătoria Deva l-a condamnat pe Robert K., 31 de ani, la 3 ani şi 3 luni de închisoare pentru tâlhărie calificată şi pe Andrei B., 30 de ani, la a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare, pentru aceeaşi faptă.

Bărbatul s-a întors din State pe 9 octombrie și, după ce a aterizat pe Aeroportul Otopeni, a mers la Deva pentru a se interesa de starea terenurilor pe care le deține în zonă. Acesta a încercat să se cazeze la un hotel din oraș, însă nu a fost mulțumit de prețul camerelor.

În timp ce se odihnea pe o bancă plasată în gara din Deva, bărbatul a fost abordat de cei doi taximetriști și de o femeie, care s-au oferit să îl ajute să își închirieze o cameră în oraș. Însă aceștia l-au dus la marginea orașului, unde l-au bătut cu bestialitate și i-au furat banii: 2.400 de dolari și 200 de lei.

„Astfel, conform declaraţiei persoanei vătămate, împreună cu cele trei persoane s-a urcat într-un autoturism condus de unul dintre cei doi bărbaţi şi s-au deplasat din gară până pe un drum lateral imediat după primul punct de întoarcere de pe D.N. 7, în sensul de mers Arad – Deva, viz-a-vis de podul de peste râul Mureş. Acolo, persoana de sex masculin ce era poziţionată pe locul din dreapta faţă l-a lovit cu pumnul în zona feţei, după care toţi trei l-au tras jos din maşină, l-au lovit cu pumnii şi picioarele şi l-au târât într-o zonă mai întunecoasă unde l-au deposedat de toate bunurile ce le avea asupra sa, respectiv portofelul cu acte de identitate şi sumele de 2.400 dolari americani şi 200 lei şi două telefoane mobile marca Samsung şi LG, după care l-au abandonat pe marginea drumului, plecând cu autoturismul în care se mai afla şi geamantanul cu haine şi alte lucruri”, se arată în dosar.

Cazul a ajuns în instanță, iar victima a solicitat daune morale de un milion de dolari pentru suferinţele îndurate în noaptea când a fost jefuit, însă va trebui să se mulţumească doar cu 3.000 de dolari, dacă sentinţa pronunţată de Judecătoria Deva rămâne definitivă.

Din suma de 2.400 de dolari americani, americanului i-au fost restituiţi 500 de dolari americani. Cei doi tineri au recunoscut săvârşirea faptei pentru care au fost trimişi în judecată.

Sursa: Ziarul Hunedoreanului

VIDEO PROTVPLUS.RO