VIDEO. Polițiști filmați când petrec pe manele alături de contrabandiști

Ultima actualizare: 28-02-2020 10:45
Petrecere
Pro TV

Imagini controversate au apărut recent de la Suceava, unde mai mulți polițiști au fost filmați în timp ce petrec alături de persoane inculpate pentru contrabandă.

Scenele au avut loc la petrecerea de botez a copilului lui Tudorel Moloce, din Gălănești, implicat în contrabanda cu țigări. La botez au mai participat și alte persoane inculpate în dosare de contrabandă, dintre care și unele care au fost condamnate.

Pe lângă aceștia și-au făcut apariția și mai mulți polițiști, printre care comisarul-șef Gheorghe Irimescu de la Poliția de Frontieră Rădăuți, șeful de post de la Iaslovăț, Daniel Dăscălescu, precum și un polițist rutier de la Rădăuți – Petrică Prelipcean, relatează Monitorul de Suceava.

Și fiica polițistă a lui Tudorel Moloce a fost văzută la petrecere.

IPJ Suceava a demarat deja o anchetă internă, privind procedura de verificare prin Biroul de Control Intern a polițiștilor care au participat la petrecerea privată.

Comisarul-șef Ilie Poroch-Serițan, ofițer pentru relații publice la Poliția de Frontieră Suceava, a transmis punctul de vedere oficial al instituției în această privință: „Referitor la imaginile care au apărut în spațiul public, menționăm faptul că cei doi polițiști de frontieră erau în timpul liber la o petrecere privată. La nivelul ITPF Sighetu Marmației se analizează contextul în care polițiștii de frontieră au participat la petrecerea respectivă."

Presa locală a încercat să îi contacteze pe polițiștii care au participat la petrecerea, însă aceștia au refuzat să comenteze.

 

2 milioane de țigări găsite într-o mașină

 

Un bărbat a fost reţinut după ce a fost depistat în trafic, în Suceava, cu 2 milioane de ţigări de provenienţă extra-comunitară, o altă cantitate fiind identificată şi confiscată, marţi, dintr-un depozit folosit de acesta.

Peste 5.000.000 de țigarete de proveniență extra-comunitară au fost confiscate, în urma unei acțiuni a polițiștilor din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – I.P.J. Suceava.

Comunicatul Poliției Române:

„În cursul zilei de ieri, 24 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul I.P.J. Suceava au prins în flagrant delict un bărbat, în timp ce transporta țigarete de contrabandă.

Au fost efectuate investigații pentru documentarea întregii activități infracționale a acestuia și pentru identificarea locațiilor în care au fost depozitate țigările.

Astfel, au rezultat indicii cu privire la faptul că, dintr-un imobil tip hală din localitatea Moara, a fost încărcată o cantitate mare de țigări de proveniență extra-comunitară, într-o autoutilitară tip bus, care ulterior s-a deplasat în direcția orașului Gura Humorului.

Ieri după amiază, la ora 18.20, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului - Compartimentului Rutier au fost informați să oprească în trafic autoutilitara implicată în transportul de țigarete.

Astfel, polițiștii au organizat un filtru pe DN 2E, în localitatea Capu Codrului, județul Suceava şi, la ora 18.35, au oprit autoutilitara.

În momentul în care polițiștii au efectuat semnalele regulamentare de oprire, conducătorul auto a oprit brusc, după care a cuplat transmisia vehiculului în retur şi a efectuat manevra de mers cu spatele, spre Fălticeni, cu intenţia de a se sustrage controlului.

S-a pornit în urmărirea autoutilitarei, acţiune ce s-a desfăşurat pe o distanţă de aproape1.500 metri, pe DN 2E, aceasta rulând în viteză cu spatele, cu intenţia de a scăpa de echipajul de poliţie.

Întrucât conducătorul autoutilitarei nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de echipajul rutier, polițiștii au efectuat uz de armamentul din dotare, după ce în prealabil au efectuat somaţiile legale, prin intermediului sistemului acustic al autospecialei, trăgând şase focuri (trei de avertisment în aer şi trei asupra pneurilor autoutilitarei), fără a fi înregistrate victime omeneşti.

Autoutilitara nu a mai putut continua deplasarea, astfel că a pătruns cu spatele pe o stradă, unde a lovit gardul unei locuinţei, reuşindu-se aici blocarea vehiculului.

Persoana aflată la volan, un bărbat de 26 ani, din orașul Vicovu de Sus, a ieşit pe geamul portierei stânga a autoutilitarei şi a sărit în curtea unei locuinţe, încercând să fugă, dar a fost prinsă de polițiști, imobilizată şi încătuşată.

Autoutilitara era încărcată cu 2.092.720 de țigarete de provenienţă extra-comunitară, constatându-se, în urma verificărilor, că fusese și radiată din circulaţie la data de 28.12.2018. Totodată, s-a stabilit că plăcuțele cu numere de înmatriculare sunt atribuite unui alt vehicul.

Bărbatul de 26 de ani a fost reținut și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

În această dimineață, la sediul depozitului de unde a fost încărcat transportul interceptat, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul Fraude Vamale din cadrul I.P.J. Suceava, sprijiniți de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, au desfășurat o percheziție. Aici au fost descoperite peste 3.000.000 țigarete de contrabandă, ce au fost confiscate.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale şi luării măsurilor legale ce se impun.”

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO