Cum a fost sancționat profesorul care şi-a îndemnat elevii să nu poarte mască

Ultima actualizare: 24-09-2020 07:56
Cum a fost sancționat profesorul care şi-a înde...
Cum a fost sancționat profesorul care şi-a înde...

Scene neverosimile la un liceu din Oradea, chiar în timpul orelor. Poliția s-a autosesizat în cazul unui profesor care protestează față de obligativitatea purtării măștii de protecție și-i numește "animăluțe" pe elevi.

Și el, și copiii au chipurile acoperite cu măști artizanale, elevii având măști cu animale. Deocamdată, bărbatul a fost doar amendat, dar s-a ales și cu o plângere penală.

Profesor: "Vreau să vă arăt cum arată o oră în condiţiile de astăzi, în condiţiile în care Guvernul ne obliga să purtăm măşti, şi ne determina să ne comportăm şi să fim ca nişte animăluţe într-un ţarc. Haideţi să vedem cum arată animăluţele din jurul nostru, care n-au voie să părăsească ţarcul, au doar 5 minute de pauză, n-au voie să-şi de măştile jos. "

După aceasta "scenetă", filmată în timpul orei de teorie sportivă, inspectoratul şcolar a decis să depună plângere penală împotriva dascălului. Acesta a specificat, pe internet, că filmarea ar fi fost făcută cu acordul elevilor de clasa a 11-a.

Profesor: "Fiecare animăluţ sta cuminte la el în ţarc. Asta vrea şi asta ne cere cei care ne conduc. Asta vrea ministerul, să stăm supuşi, să nu facem absolut nimic. "

Dan Matei, director Liceul cu program sportiv " Bihorul": "Şi pe noi ne-a surprins, cu atât mai mult cu cât este un profesor cu stagii vechi în şcoală, e şi un absolvent de psihologie. Ne-a surprins cu demersul său şi, bineînţeles că ne-am delimitat. Eu cred că s-a pregătit, deci a fost un act premeditat. Sunt nişte reglementări foarte clare, mai ales în situaţia asta, inclusiv de filmare în timpul orei."

Mama unei eleve: "Aș dori întotdeauna să-mi îndrum copilul să respecte legea. Legea, astăzi, ne zică ce trebuie să purtăm măşti. Aşteptările mele, ca şi părinte, faţă de un profesor, este să îi arate copilului meu ce este legea şi să respecte legea. Dar, în acelaşi timp, constituţional, avem dreptul de a ne spune opiniile."

Şi inspectoratul şcolar a intervenit în acest caz controversat.

Virgil Blage, inspector-şef ISJ Bihor: Am decis să depunem plângere penală împotriva domnului profesor, pentru zădărnicirea combaterii epidemiei.
Reporter: Riscă să-şi piardă catedră?
Virgil Blage, inspector-şef ISJ Bihor: Nu ştiu, în momentul ăsta nu pot să vă spun. Dar, mă rog, trebuie să fie, până la urmă, decizia domniei sale. Adică: respecta regulile, legile, poate să rămână cu noi - sigur, după ce va suporta consecinţele faptei sale, sau, dacă nu, poate să ne părăsească."

Ccomisar şef Alina Farcuta - purtător de cuvânt IPJ Bihor: "Poliţiştii bihoreni s-au autosesizat imediat după apariţia imainilor respective în mediul on-line, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional / pentru neportul măştii de protecţie în spaţii închise, cu o amendă de 2500 de lei."

Până acum, profesorul a refuzat să comenteze în faţa camerelor cele întâmplate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO